Basescu: 2011 ma obliga sa promovez proiectul de revizuire a Constitutiei

Ultima actualizare: 27-10-2012 22:05
Traian Basescu

In 2011 presedintele e obligat sa promoveze proiectul de revizuire a Constitutiei, din care sa nu lipseasca mecanismul de suspendare a presedintelui, reluand ca daca acesta ramane in functie prin votul poporului, se dizolva automat Parlamentul.

"Marea incercare, legat tot de reforma statului - revizuirea Constitutiei. Avem un referendum care trebuie pus in fata Parlamentului, prin propunerea de modificare a Constitutiei. (...) Sunt obligat sa o reiau (tema revizuirii Constitutiei - n.r.). Cred ca, dupa zbuciumatul an 2010, 2011, oricat ar fi si el de tensionat, ma obliga sa promovez proiectul de revizuire a Constitutiei. Sa nu fie speculatii, nu intentionez sa ma duc cu o revizuire a Constitutiei foarte ampla, care sa schimbe sistemul, sa cream o noua republica, ci sa ma limitez strict la atingerea obiectivului pe care l-au vrut romanii: o singura Camera si 300 de parlamentari. In acelasi timp, sunt inadvertente ale Constitutiei, neclaritati, pe care voi incerca sa le limpezesc, fara sa intri in fondul articolelor", a declarat Traian Basescu.

El a dat ca exemple de aspecte care necesita o clarificare functionarea institutiilor, relatiile Guvern - presedinte, Guvern - Parlament, Parlament - presedinte.

Referindu-se la suspedarea presedintelui, Basescu a respins anularea acestei posibilitati.

Vezi mai jos ce a mai declarat in aceasta seara presedintele Traian Basescu:

Basescu: Problema nu e amanarea aderarii la Schengen, ci abuzul

Basescu crede ca Boc poate conduce PDL in continuare

Basescu: Ma asteptam ca Sarkozy ori Merkel sa spuna "Noi vom fi impotriva"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO