Baconschi: Romanii din Canada mi-au spus ca doresc votul prin corespondenta

Ultima actualizare: 01-05-2012 13:46
Teodor Baconschi

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat ca a discutat cu romanii din Canada, care i-au transmis sprijinul lor pentru adoptarea legii votului prin corespondenta, explicandu-i inclusiv ca au initiat petitii de sprijin.

Baconschi a explicat ca, in prima zi a vizitei sale oficiale in Canada, s-a intalnit cu reprezentantii comunitatii de romani din Montreal.

"Imi propun un dialog direct cu toate comunitatile de romani din Canada, unde traiesc aproximativ 300.000 – 400. 000 de romani. Sunt o comunitate foarte bine integrata", a spus Baconschi.

El a precizat ca le-a transmis acestora ca nu se pune problema inchiderii consulatului general de la Montreal, institutie consulara cu o traditie de 95 de ani in Canada.

"I-am ascultat. Am discutat cu ei. Mi-au prezentat publicatiile romanesti care apar aici, in Canada. Le-am spus ca speram in imbunatatirea, in continuare a serviciilor consulare", a spus Baconschi.

"Au fost foarte dornici sa sprijine legea privind votul prin corespondenta. Au deschis petitii publice in acest sens", a spus Baconschi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO