Baconschi,despre declaratia privind demisia: Am vrut sa vad daca sunt dorit

17-01-2011 00:00

Teodor Baconschi

Baconschi a spus ca declaratia potrivit careia este pregatit sa demisioneze daca i se cere a fost si o "autotestare", seful diplomatiei explicand ca doreste sa ramana "liber pe dinauntru" si sa vada ca este dorit acolo unde se afla, scrie Medifax.

"Vedeti ca suntem intr-o epoca de exces retoric, de supralicitare a termenilor. Eu am raspuns atunci unui jurnalist care m-a intrebat daca imi dau demisia si am spus procedural, institutional: ti-o cere primul ministru al Cabinetului din care faci parte. Nu e cazul, pentru ca ministerul meu si-a facut datoria. Acest lucru se poate demonstra. Dar cred ca a fost si un fel de autotestare, pentru ca vreau sa raman liber pe dinauntru si sa nu socotesc ca ma leaga ceva de o pozitie sau alta... As vrea sa vad ca sunt si eu dorit acolo unde sunt", a explicat Baconschi, intrebat daca, atunci cand s-a declarat gata sa demisioneze, a avut "o mica constiinta vinovata".

Intrebat apoi daca a fost certat de seful statului sau daca acesta, atunci cand a spus ca isi asuma responsabilitatea pentru ca nu o face altcineva, l-a vizat si pe el, ministrul de Externe a amintit ca seful statului a aratat ca problemele Romaniei sunt "in alte domenii", nelegate de diplomatie.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO