AUR și-a ales un președinte de onoare, posibil candidat la alegerile prezidențiale

Calin Georgescu, George Simion
Facebook.com

Alianța pentru Unirea Românilor a anunțat, luni, la Iași, că noul său președinte de onoare este Călin Georgescu - un nume care a mai fost vehiculat pe bursa zvonurilor politice în România încă din 2012 și care, recent, a fost susținut de AUR.  

”Călin Georgescu va fi președinte de onoare în partidul AUR!” - se arată în mai multe mesaje transmise pe pagina sa oficială de Facebook.

De asemenea, într-un discurs ținut luni, 24 ianuarie, la Iași, exact după ce a fost atacat cu cerneală la manifestările organizate pentru Ziua Unirii, George Simion a lăsat să se înțeleagă faptul că Georgescu ar putea fi candidatul AUR la viitoarele alegeri prezidențiale.

”Știți foarte bine că nu din rândurile noastre am mers la Cotroceni să propunem un om integru, un om patriot, un om care are un proiect de țară, pe care noi ni l-am asumat. Și mă bucur că, iată, în sfârșit, domnul Călin Georgescu este în mijlocul nostru și face pașii necesari alături de noi pentru a fi o singură forță. Îi mulțumim domnului Georgescu.” - a spus George Simion.

Atac la etnia germană a președintelui Iohannis

 

Mai mult, George Simion a făcut această anunț printr-un atac la originile germane ale președintelui Klaus Iohannis: 

Citește și
Calin Georgescu
AUR a anunțat pe cine va propune ca premier: ”Călin Georgescu este un român patriot”
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

”AUR înseamnă ofensiva neamului românesc, care trebuie să ajungă la guvernare, care trebuie să dea președinte, în sfârșit un președinte român.” - a spus co-președintele AUR.

La rândul său, Călin Georgescu, care se afla în sală, a luat cuvântul pentru câteva minute, pentru a le mulțumi fanilor AUR.

Sunt foarte onorat de propunerea făcută, pe care o accept cu toată inima pentru gloria eternă a neamului românesc” - a spus el.

 

Cine este Călin Georgescu

 

Numele lui Călin Georgescu a început să fie vehiculat pe scena politică încă din 2012, după demisia lui Emil Boc din fruntea Guvernului, când coaliția guvernamentală căuta un om care să ocupe funcția de premier.

Astfel, la acea vreme, una dintre soluțiile luate în calcul de fostul PDL era Călin Georgescu, despre care se știa că este secretar general al Asociației române pentru Clubul de la Roma, din care făcea parte și Mugur Isărescu. 

De asemenea, informațiile din 2012 arătau că, potrivit Centrului Național pentru Dezvoltare Durabilă (CNDD), Călin Georgescu a fost Director Executiv al CNDD și coordonator al Strategiilor Naționale pentru Dezvoltare Durabilă (1999, 2008).

A fost numit în 2010 ca raportor special asupra efectelor nocive ale transportării și depozitării ilicite a produselor toxice și periculoase asupra exercitării drepturilor omului sub egida Înaltului Comisar ONU pentru drepturile omului (OHCHR). De asemenea, are un doctorat în Pedologie la Institutul de Agricultură Nicolae Bălcescu, București”

Apoi, în 2020, după ce AUR a aflat că a intrat în Parlament, în urma rezultatelor obținute la alegerile parlamentare, a anunțat că îl propune pe Călin Georgescu pentru funcția de premier.

Călin Georgescu: ”Merkel, cred că ar trebui să se arunce cu capul într-un lac”

 

Într-un interviu difuzat de televiziunea publică în 2018, Călin Georgescu a fost întrebat ce părere are despre liderii lumii.

Expertul ONU în dezvoltare durabilă”, așa cum a fost prezentat de către TVR, a afirmat că Angela Merkel, cancelar al Germaniei la acea vreme, ”ar trebui să se arunce cu capul într-un lac, pentru că a distrus poporul german.”

Pe de altă parte, Georgescu este un admirator al lui Donald Trump.

Călin Georgescu, un admirator al lui Zelea Codreanu

 

Nu în ultimul rând, în 2020, Călin Georgescu i-a numit ”eroi ai neamului românesc” pe căpitanul legionar Corneliu Zelea Codreanu, autorul unor asasinate în perioada interbelică, și pe Ion Antonescu, autorul Holocaustului din România.

Raportul Comisiei Wiesel arată că ”regimului Ion Antonescu îi revin responsabilitățile pentru inițierea și organizarea acțiunilor de reprimare și exterminare îndreptate împotriva evreilor români și a celor din teritoriile ce s-au aflat sub administrația românească”.

Neamul românesc, niciodată nu a trăit prin sclavi, ci a trăit prin Ștefan cel Mare, prin Mihai Viteazu, prin Horia, prin Avram Iancu, prin Cuza, prin Kogălniceanu, prin Corneliu Zelea Codreanu, prin mareșalul Ion Antonescu și mulți mulți alți eroi. Prin ei a trăit istoria națională, prin ei vorbește și a vorbit istoria națională, și nu prin lacheii de serviciu ai puterilor globaliste care astăzi conduc România vremelnic.” - spunea Călin Georgescu într-un mesaj video pe facebook, în noiembrie 2020. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Cine sunt cei trei candidați propuşi de partide pentru funcția de prim-ministru
Cine sunt cei trei candidați propuşi de partide pentru funcția de prim-ministru

Klaus Iohannis are de ales, teoretic, între cei trei candidați oficiali la funcția de prim-ministru: Alexandru Rafila, Florin Cîțu și Călin Georgescu.

AUR a anunțat pe cine va propune ca premier: ”Călin Georgescu este un român patriot”
AUR a anunțat pe cine va propune ca premier: ”Călin Georgescu este un român patriot”

Vicepreședintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor, Dorin Lulea, a anunțat, luni, care este propunerea AUR pentru funcția de premier.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.