Viorica Dăncilă: "Pe infrastructura rutieră avem mai multe sensibilităţi"


Ultimul update: Miercuri 12 Iunie 2019 12:38
Data publicarii: Miercuri 12 Iunie 2019 12:23
Categorie: Stiri Politice

Cabinetul Dăncilă s-a reunit, miercuri, la Palatul Victoria.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, în deschiderea ședinței de guvern, că în echipa guvernamentală s-au alăturat miniștrii Ana Birchall (Ministerul Justiției), Natalia Intotero (Românii de Pretutindeni) şi Roxana Mînzatu (Fonduri Europene).

Declarațiile premierul din cadrul ședinței de Guvern:

"Am fost informată cu situaţia provocată de fenomenele meteo. Efectivele MAI intervin de aproape 2 săptămâni în sprijinul populaţiei din judeţele afectate de inundaţii.

În funcţie de nevoile populaţiei şi solicitările autorităţilor locale s-au efectuat transporturi cu apă potabilă şi s-au instalat locuinţe modulare. În şedinţa de Guvern aprobam scoaterea din rezerva de stat a locuințelor modulare și a unor produse de sticta necesitate şi acordarea acestora familiilor afectate de inundaţii din judeţul Alba.

Guvernul este pregătit să trimită în toate zonele afectate ajutoare de urgenţă şi produse de strictă necesitate pentru sprijinirea populaţiei pe baza solicitărilor venite din teritoriu", a spus premierul la începutul şedinţei de Guvern".

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că pe infrastructura rutieră sunt mai multe sensibilităţi la care trebuie găsit răspunsul potrivit.

"Eu cred că pe infrastructura rutieră este o mare aşteptare legat de acest lucru şi cred că aici avem mai multe sensibilităţi la care trebuie să găsim răspunsul potrivit", a spus Dăncilă la dezbaterea "Upgrade România: marile proiecte de investiţii în 2019", întrebată care i se pare cel mai sensibil proiect de investiţii.

"Cred că sunt mai multe proiecte în care avem probleme şi pe care le putem gestiona şi din punct de vedere legislativ, şi din punct de vedere al birocraţiei, şi din punct de vedere al schimbării modului de abordare. Au vorbit colegii mei de legea achiziţiilor publice - noi am schimbat această lege, dar încă mai sunt lucruri pe care trebuie să le schimbăm. Cred că trebuie să schimbăm şi mentalitatea de a acţiona, pentru că am creat, să spun aşa, un mod de a acţiona pentru fiecare proiect mare, şi anume contestaţia. S-a făcut o instituţie a celor care contestă mai puţin justificat sau mai mult", a menţionat ea.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO