Gorghiu il acuza pe Ponta ca incalca legea: Stabiliti alegerile partiale in sedinta de Guvern, altfel mergem in justitie

03-02-2015 12:10

Alina Gorghiu

Copresedintele PNL Alina Gorghiu i-a trimis, marti, o scrisoare deschisa premierului Victor Ponta in care ii cere ca, in sedinta de Guvern de saptamana aceasta, sa decida privind organizarea alegerilor partiale.

In caz contrar, liberalii sustin ca vor ataca in contencios administrativ acest refuz. Potrivit Alinei Gorghiu, aceasta scrisoare deschisa reprezinta ”ultima incercare de a-l convinge pe premier sa respecte legile si Constitutia”.

Copresedintele PNL precizeaza ca, inaintea alegerilor prezidentiale din 2014, premierul Ponta a dat o Ordonanta de urgenta prin care legaliza temporar traseismul politic.

”V-ati asigurat, cu forta, un supliment de peste 400 de primari si tot ati pierdut alegerile. Curtea Constitutionala a caracterizat aceasta actiune politica ca fiind una directionata impotriva statului de drept si o deturnare a vointei electoratului. In cele doua tururi de scrutin din noiembrie 2014, ati umilit sute de mii de romani, din afara Romaniei, cu acelasi rezultat: ati pierdut alegerile. Acum, incalcati legea in cazul alegerilor partiale si blocati dreptul la vot al celor din tara, iar peste doua milioane de romani nu au reprezentanti alesi in fruntea comunitatilor in care traiesc”, precizeaza Gorghiu in scrisoarea deschisa.

Ea mentioneaza ca lui Victor Ponta ii este ”teama, ca si anul trecut, ca va pierde alegerile”. ”Adevarul este ca tocmai aceasta teama a dumneavoastra i-a facut pe romani sa inteleaga pana unde puteti merge pentru a ramane la putere. Sunteti in stare sa incalcati Constitutia, legile Romaniei si drepturile cetatenesti pentru a va atinge obiectivele politice personale. De aceea, veti pierde in continuare”, arata Gorghiu.

Copresedintele PNL afirma ca a epuizat toate etapele politice pentru a-l determina pe premier sa intre in legalitate si sa organizeze alegerile partiale. ”Am incercat sa va convingem ca nu totul se invarte in jurul dumneavoastra, ca doua milioane de romani au de suferit in plan local, acolo unde nu mai exista autoritate, organizare si vointa politica de rezolvare a problemelor specifice. Sunt convinsa ca in situatia in care, spre exemplu, Bucurestiul ar fi ramas fara primar, nu v-ati fi permis sa lasati Capitala Romaniei un an sau aproape doi ani fara conducere. Noii dumneavoastra consilieri de imagine, cei care acum il construiesc pe noul Victor Ponta, v-ar fi convins ca ”NU Da BINE”.

Potrivit Alinei Gorghiu, ”fiecare roman este la fel de important, iar fiecare comunitate trebuie tratata cu un egal respect”, aceasta transmitandu-i premierului ca ar prefera ”sa nu ajunga in situatia de a actiona in justitie, pentru a pune legea pe masa Guvernului”.

”As prefera sa reveniti in legalitate, asa cum va solicitam de la inceputul anului, sa nu mai pierdem timpul cetatenilor. inainte de a apela la justitie, fac o ultima incercare de a va convinge sa respectati legile si Constitutia. Aveti ocazia, maine, in cadrul sedintei de Guvern, sa faceti ce trebuie ca Prim-ministru. in caz contrar, imediat ce vom avea toate raspunsurile necesare de la autoritatile publice, vom ataca in contencios administrativ refuzul Guvernului de a organiza alegerile partiale, acolo unde functiile publice au devenit vacante”, anunta Gorghiu in scrisoarea deschisa adresata premierului.

”Deznodamantul nu poate fi decat unul, ca si in cazul Ordonantei traseismului. Legea e doar una, la fel si Constitutia. Nu asteptati iar sa fiti obligat pentru a va indeplini atributiile. Va temeti de rezultatul alegerilor, dar mai bine pierdeti curajos (asa cum se poate intampla si in cazul nostru) decat sa ascundeti, rusinos, urnele de vot. Puteti incerca sa faceti si ceea ce e bine, nu doar ceea ce da bine. Macar acum, cand chiar nu mai aveti ce sa pierdeti. Organizati alegerile partiale, lasati oameni sa voteze!”, se mai arata in scrisoarea copresedintelui PNL.

Subiectul organizarii alegerilor partiale s-a aflat si pe agenda discutiilor presedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare, saptamana trecuta, la Palatul Cotroceni. Alina Gorghiu a declarat, atunci, dupa consultari, ca un subiect discutat cu seful statului a privit refuzul Guvernului de a organiza alegeri partiale pentru o serie de mandate vacante din administratia publica locala.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26