Cand sa-ti programezi concediul? ANM iti spune cand vine canicula

Ultima actualizare: 01-06-2012 18:53

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat astazi informatiile primite de la Centrul European pentru Prognoza Vremii, pe termen mediu. Prognoza este realizata pentru intervalul iunie - august 2011.

Vom avea parte de un inceput de vara cu temperaturi normale pentru aceasta perioada, respectiv in luna iunie. In schimb, din iulie incepe canicula.

-► In luna iunie, regimul termic al aerului va prezenta valori normale in majoritatea zonelor, exceptand vestul si sud-estul tarii, unde local valorile termice se pot situa peste mediile multianuale lunare. Cantitatile de precipitatii vor inregistra valori apropiate de normele climatologice lunare in cea mai mare parte a regiunilor, iar in vestul, sud-estul si nord-estul tarii vor fi posibile valori "sub mediile multianuale".

 -► In luna iulie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa "peste mediile multianuale pe aproape intreg teritoriul", exceptand centrul tarii unde valorile de temperaturi vor fi apropiate de normele climatologice. Cat despre ploi, cantitatile de precipitatii vor inregistra valori "sub mediile climatologice" in cea mai mare parte a tarii, iar in nord-vest vor fi apropiate de normal.

-► In luna august, regimul termic al aerului va inregistra valori peste mediile multianuale lunare in estul, sud-estul si local in vestul tarii si in limite apropiate de mediile multianuale in restul teritoriului. "Cantitatile de precipitatii se vor situa sub normele climatologice in sud-estul si sudul tarii, iar in restul teritoriului valorile de precipitatii vor fi apropiate de mediile multianuale lunare".

ANM mai precizeaza ca aceste informatii nu exclud posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperaturi sau cantitati mai mari de precipitatii, pe intervale scurte de timp.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO