Zeci de răniți, după un accident în Germania. Majoritatea sunt români

23-08-2017 16:12

Un autobuz cu 50 de persoane la bord, majoritatea românce care munceau în domeniul agricol, s-a răsturnat în nord-vestul Germaniei, la Bohmte, în apropiere de Osnabrueck.

Potrivit primelor date, 44 de oameni au fost răniţi, dintre care şase grav, relatează Ordwest Zeitung, potrivit News.ro.

Oamenii lucrau la culesul de căpşuni.

Cauza exactă a accidentului nu este clară, dar, potrivit anchetatorilor, se pare că şoferul a pierdut controlul asupra vehiculului într-un sens giratoriu, din cauza unei defecţiuni tehnice.

Autobuzul s-a răsturnat pe partea dreaptă.

O persoană blocată a fost eliberată de pompieri.

Comunicat al Ministerului Afacerilor Externe:

"Ambasada României la Berlin are în atenţie accidentul rutier produs în cursul zilei de 23 august 2017, în regiunea Bohmte-Leckermühle, Republica Federală Germania.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea victimelor şi starea de sănătate a acestora. Potrivit informațiilor preliminare obținute de către misiunea diplomatică română de la autoritățile locale germane, printre aceștia se află şi cetăţeni români.

Precizăm că operațiunile de identificare reprezintă un proces complex, aflat în desfășurare. În funcție de informațiile oficiale transmise de autoritățile locale, vom reveni cu date actualizate.
Ambasada României la Berlin gestionează cu prioritate cazul şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Berlin + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice- +49 16 090884680."
 


VIDEO PROTVPLUS.RO