Zeci de persoane au fost ucise de fulgere. Cu toții au făcut aceeași greșeală

Dată publicare: 04-07-2020 16:33
Dată actualizare: 04-07-2020 16:36


fulgere

Cel puţin 32 de persoane au fost ucise de fulgere în statele Bihar şi Uttar Pradesh din nordul Indiei în timpul unor furtuni musonice, au anunţat sâmbătă oficialii indieni şi companiile mass-media locale, relatează DPA.

Douăzeci şi unu de oameni au fost ucişi în opt districte din estul statului Bihar în ultimele 24 de ore, a raportat agenţia de presă ANI, transmite Agerpres.

Cele mai multe dintre victime au fost lovite direct de fulgere, dar au existat şi decese care au fost cauzate de prăbuşirea unor cabane şi a unor copaci loviţi de aceleaşi fenomene meteorologice.

Victimele au fost "în majoritatea lor fermieri şi persoane fără adăpost care se aflau în aer liber", precizează aceeaşi sursă.

Unsprezece persoane au murit în incidente similare în statul învecinat Uttar Pradesh, au anunţat reprezentanţii Agenţiei de gestionare a dezastrelor naturale.

Fulgerele şi furtunile reprezintă un fenomen meteorologic obişnuit pe durata sezonului musonic, care se întinde între lunile iunie şi septembrie.

Zeci de persoane au murit în astfel de incidente produse în nordul Indiei în perioada recentă. Săptămâna trecută, peste 100 de oameni au murit după ce au fost loviţi de fulgere într-o singură zi în statele Bihar şi Uttar Pradesh.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO