Vladimir Putin, ironic la adresa noii liste a SUA: ”Câinele latră, caravana trece”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
vladimir putin
Getty

Vladimir Putin a spus în glumă că se simte jignit de faptul că nu se află pe lista personalităţilor ruse care riscă să fie sancţionate de Washington.

Departamentul de Finanţe al SUA a publicat marţi o listă cu oficiali şi oameni de afaceri ruşi - în total, 210 persoane: 114 oficiali şi 96 oameni de afaceri - consideraţi ca făcând parte din cercul de persoane apropiate preşedintelui Vladimir Putin şi care ar putea fi supuşi sancţiunilor ca parte a represaliilor împotriva Moscovei pentru presupusul său amestec în ultimele alegeri prezidenţiale americane.

Întrebat în legătură cu această listă, liderul rus a reacționat cu ironie: ”Câinele latră, caravana trece”, relatează Russia Today.

''Este, evident, un gest neamical; el complică relaţiile ruso-americane, aflate deja într-o stare dificilă, şi afectează relaţiile internaţionale în ansamblul lor'', a spus Vladimir Putin în cadrul unei reuniuni televizate cu susţinători ai candidaturii sale pentru cel de-al patrulea mandat în alegerile prezidenţiale din 18 martie.

Lista are valoare zero, a declarat și premierul rus Dmitri Medvedev. Lista a fost elaborată în cadrul pachetului de sancţiuni transpuse în lege în luna august a anului trecut.

''Implementarea legii este de natură discriminatorie faţă de ţara noastră. Aceasta va otrăvi, în mod evident, contactele noastre, relaţiile noastre în următorii ani şi este rea în sine'', a afirmat Dmitri Medvedev într-o întâlnire televizată cu omologul său belgian Charles Michel.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO