Violate, mutilate genital si atacate cu acid. Cel mai periculos loc de pe pamant pentru femei

Ultima actualizare: 31-10-2012 21:21
violenta

Violenta, saracia lucie si lipsa unui sistem sanitar bine pus la punct fac din aceasta tara cel mai periculos loc de pe pamant pentru femei. S-a demonstrat intr-un sondaj realizat recent de specialisti.

In fruntea clasamentului obtinut in urma unui sondaj realizat de Thomson Reuters Foundation, organizatie care se ocupa cu apararea drepturilor femeilor din intreaga lume, se afla Afganistanul, urmat in clasament de Congo, unde numarul violurile sunt la ordinea zilei pentru sute de femei.

VIDEO. Bataie colegiala intre doua studente spaniole. BRUNETA castiga

Pakistan, India si Somalia ocupa urmatoarele locuri.

Apartamentul pe care l-am putea cumpara in 360 DE ANI. Cat costa cele patru camere din Romania

In aceste tari femeile se confrunta in fiecare zi cu moartea. Sunt batute, mutilate genital si stropite cu acid fara sa poata face nimic pentru a se apara.

Conflictele permanente si obiceiurile barbare fac din Afganistan cel mai periculos loc pentru femei. Cele care incearca sa vorbeasca despre ororile care se intampla acolo sau incearca sa faca o cariera sunt amenintate si chiar omorate. Una din zece femei moare atunci cand aduce pe lume un copil. Nu exista un sistem sanitar care sa le poata ajuta”, a declarat Antonella Notari, director al organizatiei “Women Change Makers”.

Poveste halucinanta. Miresele copii, blestemul traditiei. Obligate sa se casatoreasca de la 6 ani

Aceste tari trateaza femeia ca pe un obiect, un produs prin care se realizeaza un troc murdar intre bunastarea materiala si respectul comunitatii.

In India, de exemplu, fetele nu sunt lasate sa invete ce este iubirea si sunt casatorite chiar inainte de-a se naste.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO