VIDEO. Un tânăr din SUA a murit, după ce polițiștii l-au ținut la pământ peste 5 minute

Dată publicare: 29-04-2021 12:24
Dată actualizare: 29-04-2021 12:33


VIDEO. Un tânăr din SUA a murit, după ce polițiștii l-au ținut la pământ peste 5 minute

Poliţia din SUA a făcut publică o înregistrare video în care se vede cum mai mulți agenți ţintuiesc la sol un bărbat timp de peste 5 minute. În urma intervenției, omul a murit.

Incidentul a avut loc la data de 19 aprilie, în orașul californian Alameda, iar imaginile au fost surprinse de camera corporală a unuia dintre poliţişti, informează Agerpres.

În filmarea respectivă se vede cum Mario Gonzalez, care avea 26 de ani, este surprins de agenți, aparent confuz, într-un parc public. Acesta refuză să se legitimeze, drept pentru care polițiștii încearcă să-i pună cătușele.

Apoi, oamenii legii îl ţintuiesc la sol pe tânărul obez, cu faţa în jos, iar unul dintre ei exercită presiune cu genunchiul pe omoplatul acestuia, în timp ce altul apasă cu cotul pe spatele lui.

"N-am făcut nimic", reuşeşte să spună Gonzalez, înainte să-şi piardă cunoştinţa.

După ce constată că bărbatul nu mai mişcă, agenţii încearcă să-i facă masaj cardiac. După sosirea paramedicilor, tânărul este dus la spital, unde este declarat decedat.

 

 

"Protejarea vieţii oamenilor este principala îndatorire a ofiţerilor de poliţie", a declarat şeful interimar al poliţiei Randy Fenn, care a anunțat o serie de anchete cu privire la decesul lui Gonzalez.

"Pierderea dlui Gonzalez reprezintă o tragedie îngrozitoare", a mai spus acesta.

Cei trei agenţi implicaţi în incident au fost trimişi în concediu plătit, pe parcursul investigaţiilor.

"Va fi o anchetă foarte intensă", a spus Ed Obayashi, adjunct al şerifului şi consilier juridic în California de nord.

"Sunt rare situaţiile în care o persoană care nu reprezintă o ameninţare şi nu se manifestă violent sfârşeşte prin a muri în acest fel", a adăugat acesta.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO