Spania pierde milioane degeaba? Sursa contaminarii, "neidentificata"

Dată publicare: 31-05-2011 14:12
Dată actualizare: 17-08-2012 20:55


In timp ce Berlinul anunta ca numarul deceselor provocate de infectarea cu E-coli a ajuns la 14, Madridul se plange ca este victima unui complot comercial. Spaniolii sustin ca fermierii din sudul tarii pierd 7-8 milioane de euro pe zi.

Autoritatile germane au exprimat pentru prima data dubii in legatura cu responsabilitatea castravetilor spanioli in epidemia bacteriei E.coli care deja a provocat moartea a 16 persoane in Europa, informeaza AFP.

"Sursa epidemiei inca nu a fost identificata", a declarat Cornelia Prüfer-Storcks, un oficial din cadrul Autoritatii sanitare din Hamburg.

Din acest motiv, cele doua tari asteapta acum medierea Comisiei Europene.

De remarcat ca oficialii germani evita sa mai indice direct Spania ca sursa a infectiei, dupa ce Madridul a protestat oficial la Berlin si Bruxelles. In plus, toata lumea se intreaba de ce infectarea cu E-coli face ravagii in Germania, dar in Spania, unde se cultiva castravetii incriminati, n-a fost semnalat niciun caz.

Mai mult, in cazurile inregistrate in Cehia, de pilda, persoanele infectate declara ca tocmai s-au intors din Germania, asa ca focarul initial s-ar putea gasi acolo.

Ca sa arate ca nu exista niciun pericol, consilierul pe probleme de agricultura din Andaluzia, a vizitat fermele de castraveti si a consumat, linistita, legumele incriminate, abia culese de pe araci. 

Europa, amenintata de castravetele ucigas. BBC: "Situatia se va inrautati"

14 morti din cauza bacteriei E-coli din castraveti, in Germania. De ce e ferita de pericole Romania
 


VIDEO PROTVPLUS.RO