Vicepremier ungar: Maghiarii care traiesc in comunitati largi au dreptul la autonomie teritoriala


Ultimul update: Joi 11 Aprilie 2013 06:59
Data publicarii: Luni 08 Aprilie 2013 21:45
Categorie: Stiri externe
tinut secuiesc

Etnicii maghiari care traiesc in comunitati largi au dreptul la autonomie teritoriala, afirma vicepremierul ungar Zsolt Semjen, responsabil de Politicile pentru comunitatile maghiare din strainatate, citat de MTI.

Eforturile pentru autonomie ale comunitatilor maghiare nu sunt departe de realitate dat fiind ca urmeaza un principiu al Uniunii Europene, a declarat vicepremierul Zsolt Semjen in cursul unei conferinte pe tema "autodeterminarii" desfasurata la Budapesta.

Diaspora maghiara are dreptul la autonomie culturala, iar maghiarii care traiesc in comunitati largi trebuie sa primeasca autonomie teritoriala, a adaugat Semjen, explicand ca fiecare comunitate trebuie sa isi elaboreze propriul concept de autonomie in functie de propriile necesitati.

Guvernul Ungariei va sustine aceste planuri, dar Budapesta nu va impune planuri de autonomie comunitatilor maghiare, a precizat Semjen.

Etnicii maghiari nu trebuie considerati cetateni de rang secund in cadrul Uniunii Europene, ci trebuie sa beneficieze de aceleasi drepturi ca toti ceilalti, a incheiat Semjen.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO