Vechile morminte din Brazilia, golite pentru a face loc numărului uriaș de victime Covid-19

Dată publicare: 02-04-2021 19:24
Dată actualizare: 02-04-2021 19:33


sao paulo

Cel mai mare oraș din Brazilia a accelerat eforturile de a elibera vehicule morminte, pentru a face lor numărului tot mai mare de victime ale pademiei de COVID-19.

Primăria din Sao Paulo a înregistrat săptămâna aceasta un număr record de înmormântări, informează Reuters.

Groparii din cimitirul Vila Nova Cachoeirinha, al doilea cel mai mare din oraș, lucrează în costume de protecție, deschizând mormintele oamenilor înmormântați în urmă cu ani de zile, adunând rămăsițele umane și depozitându-le pentru a fi mutate în altă locație.

Relocarea rămășițelor este o practică obișnuită în cimitire, a spus secretarul municipal responsabil de operațiunile funerare, într-o declarație. Însă procedura a fost accelerată deoarece Brazilia se confruntă cu cel mai grav val de coronavirus de la izbucnirea pandemiei, în urmă cu un an.

Ministerul Sănătății din Brazilia a anunțat joi 3.769 de morți de coronavirus, după două zile consecutive cu număr record de victime.

Bolivia a anunțat joi că își va închide granița cu Brazilia, de teama unei noi tulpini detectate în țara vecină. În urmă cu o zi, institutul brazilian Butantan a anunțat că a detectat o nouă tulpină similară cu prima descoperită în Africa de Sud. Tulpina din Africa de Sud este mai contagioasă, la fel ca o altă tulpină descoperită anterior în Brazilia. Chile și-a închis granițele joi pentru cetățenii străini, după ce a depășit un milion de cazuri de la începutul pandemiei.

Sursa: Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO