Urmarile devastatoare ale inundatiilor din Carolina de Sud: sicrie scoase la suprafata de apa si case pradate de hoti

Ultima actualizare: 09-10-2015 07:09

Inundatiile devastatoare aduse de uraganul Joaquin continua sa le faca viata grea locuitorilor din statul american Carolina de Sud.

La finalul unei saptamani intregi de ploi, bilantul arata ca 13 oameni si-au pierdut viata si mai bine de o mie au fost nevoiti sa se refugieze in adaposturi. Intre timp, meteorologii inregistreaza precipitatii- record.

Zone intinse au fost acoperite de ape, dupa ce nu mai putin de 18 diguri s-au rupt sub greutatea suvoaielor sau au fost grav avariate.

La un moment dat, o echipa unui post local de televiziune, care filma un interviu in apropierea unui cimitir inundat, a surprins momentul in care un cosciug "dezgropat" de viitura era dus de ape.

Cosciugul decorat cu flori albe si roz, adapostea ramasitele unei femei ingropate in primavara. Un alt sicriu, apartinand sotului ei, a luat-o si el la vale, insa a fost recuperat mai tarziu.


Situatia este dramatica in capitala statului, Columbia. Aici, un sofer a reusit sa scape ca prin urechile acului, cu cateva clipe inainte ca o portiune de sosea sa o ia la vale...

Multi dintre localnicii care si-au parasit casele, in timpul potopului, au descoperit apoi cu groaza ca locuintele le-au fost pradate de hoti.

"Este groaznic pentru Columbia.. Este unul dintre cele mai mari dezastre pe care le-am vazut in tot timpul cat am locuit aici. Sunt atatia oameni care au ramas fara case, oameni care si-au pierdut afacerile. Nu stiu cat ne va lua ca sa revenim la normal", a spus un localnic.

Meteorologii avertizeaza ca urmatoarele doua saptamani ii vor pune la grea incercare pe localnici. Pagubele provocate de furtuna sunt de ordinul miliardelor de dolari. 
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO