Unul din romanii care a fugit din cele doua restaurante spaniole fara sa plateasca, arestat. Ce paguba a produs, de fapt


Ultimul update: Sambata 11 Martie 2017 07:15
Data publicarii: Miercuri 08 Martie 2017 07:15
Categorie: Stiri externe

Politia din Spania a reusit sa dea de urma unuia dintre romanii care au organizat deja faimoasele operatiuni "fuga de la petrecere fara a plati". Individul a fost arestat sub acuzatia de frauda.

Potrivit presei spaniole, romanul a fost cel care a dat avansul de noua sute de euro pentru organizarea unui botez la care au participat aproape 160 de persoane.

Barbatul, in varsta de 48 de ani, a fost arestat luni, in orasul Ponferrada (nord-vest), in provincia Leon, iar politia cauta un al doilea suspect, a anuntat Ministerul de Interne. Barbatul arestat urmeaza sa fie prezentat in justitie miercuri, a precizat ministerul intr-un comunicat.

Petrecaretii s-au facut nevazuti inainte de a achita nota de plata si au lasat in urma o paguba de 2.000 de euro.

"Dansau, iar brusc au disparut. Intr-un minut, o suta de oameni au plecat", a declarat pentru postul de radio Cadena Ser seful restaurantului, Antonio Rodriguez. "Ei n-au plecat in grupuri mici, nu, ei au plecat toti o data".

Ulterior s-a descoperit ca alt restaurant, situat la aproximativ zece kilometri distanta, in Ponferrada, a fost victima unui scenariu similar, la jumatatea lui februarie, dar grupul era mai mare, de 200 de oameni, care participau la o presupusa nunta si care au plecat fara sa plateasca o nota de 10.000-12.000 de euro.

"In ambele cazuri modul de operare a fost acelasi", afirma ministerul in comunicat.

Barbatul arestat s-a dat drept nasul copilului botezat si tatal ginerelui atunci cand a facut rezervarile, potrivit ziarului local Diario de Leon.

VIDEO PROTVPLUS.RO