Ungaria le va oferi vaccinuri cetăţenilor străini din zonele de graniţă

Dată publicare: 23-06-2021 14:03
Dată actualizare: 23-06-2021 14:05


Vaccin

Ungaria se va oferi din iulie să-i vaccineze împotriva noului coronavirus pe cetăţenii străini care locuiesc în zonele de graniţă, a anunţat guvernul ungar citat miercuri de MTI.

Cetăţenii altor ţări care locuiesc în zone de lângă frontierele Ungariei cu Ucraina, România, Serbia, Croaţia, Slovenia, Austria şi Slovacia vor putea fi vaccinaţi anti-COVID-19 la anumite centre de vaccinare din Ungaria, se arată în comunicatul postat marţi seara pe site-ul guvernului, transmite Agerpres.

Înregistrarea la vaccinare se va face pe loc, iar persoanele care urmează să fie vaccinate nu vor putea alege serul care le va fi injectat, ci îl vor primi pe cel disponibil, se precizează în comunicat.

Oferirea vaccinului cetăţenilor străini cu vârsta de cel puţin 18 ani va contribui la protecţia antipandemică a cetăţenilor Ungariei şi a maghiarilor care trăiesc în regiuni de graniţă în afara Ungariei, subliniază comunicatul.

Detaliile privind această măsură urmează să fie publicate lunea viitoare, într-un decret.

Ungaria, care foloseşte inclusiv vaccinurile anti-coronavirus rusesc şi chinezesc, şi-a inoculat până acum peste jumătate din populaţie.

Sursa: Pro TV

Tags: ungaria, vaccinuri,


VIDEO PROTVPLUS.RO