Un vehicul al OMS care transporta probe de coronavirus, atacat în Myanmar

Ultima actualizare: 22-04-2020 17:54
Un vehicul al OMS care transporta probe de coronavirus, atacat în Myanmar
AFP

Un vehicul al Organizației Mondiale a Sănătății care transporta probe de coronavirus a fost atacat în Myanmar, șoferul fiind ucis și un oficial guvernamental grav rănit.

OMS a confirmat că Pyae Sone Win Maung, șoferul vehiculului, a murit în urma atacului, conform CNN.

Conform martorilor, vehiculul a fost atacat de mai mulți oameni înarmați.

OMS e profund întristată de moartea personalului său în timpul unui incident de securitate în districtul Rakhine din Myanmar”, a anunțat organizația prin intermediul unui comunicat.

„Acest incident aduce din nou la lumină situațiile dificile cu care se confruntă războinicii noștri împotriva coronavirusului – doctorii, asistentele și alți lucrători sanitari – în special când lucrează în locuri compromise din punct de vedere al securității”, a spus Poonam Khetrapal Singh, directorul sucursalei OMS din sud-estul Asiei.

De asemenea, și secretarul general al ONU, Antonio Guterres, „condamnă dur atacul din 20 aprilie”, a spus purtătorul său de cuvânt.

„Secretarul General își exprimă condoleanțele pentru familia decedatului și îi urează angajatului rănit însănătoșire grabnică. Face apel la o investigație completă și transparentă a incidentului și cer ca cei vinovați să fie aduși în fața justiției”, se menționează în comunicatul emis de purtătorul de cuvânt al lui Guterres.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO