Un turist va sta peste 11 ani după gratii din cauza unei sticle cu băutură

Dată publicare: 23-08-2018 15:58
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


control pe aeroportul Domodedovo

Un artist rus a fost condamnat la 11 ani şi jumătate de închisoare pentru că a adus dintr-o excursie în Peru o sticlă cu o băutură conţinând substanţa halucinogenă cunoscută drept ayahuasca.

Maxim Gert, un artist plastic din Rusia, a fost oprit la întoarcerea în ţară, pe aeroportul Domodedovo din Moscova, pentru că avea o sticlă de un litru conţinând ayahuasca. Bărbatul a explicat că o primise în vacanţă ca parte dintr-un tratament pentru durerile sale cronice de spate şi că i s-a spus că trebuia să bea din ea o lună şi jumătate.

Judecătorul nu s-a lăsat însă convins şi l-a condamnat la 11 ani şi jumătate de închisoare, scrie Moscow Times.

Ayahuasca este un amestec de ierburi folosit de vindecătorii tradiţionali din America de Sud. Nu este clar ce efecte psihoactive are, de aceea în multe ţări, printre care şi Statele Unite, este legală. De altfel, Gert a trecut cu ea fără probleme de controalele de frontieră din peru şi Spania,

Autorităţile ruse susţin însă că printre componentele sale este un compus care se găseşte şi în ciupercile psihedelice. În plus, avocatul lui Gert afirmă că judecătorul care l-a trimis pe artist după gratii a mai condamnat recent şi un şaman brazilian care intrase în Rusiacu 6 litri de ayahuasca.

Şamanul a scăpat însă doar cu 3 ani după gratii, în urma intervenţiei preşedintelui Braziliei pe lângă Vladimir Putin.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Moscow Times


VIDEO PROTVPLUS.RO