Un roman a murit, alti noua sunt raniti, in Ungaria, dupa un accident grav

Ultima actualizare: 07-10-2012 03:33

UPDATE: Un roman a murit si alti zece - inclusiv o fetita - au fost raniti intr-un cumplit accident de circulatie petrecut in Ungaria, foarte aproape de Vama Bors. Se grabeau sa ajunga acasa dupa luni grele petrecute la munca in Italia.

 

Dintr-o eroare sinistra, unul dintre soferi a calcat acceleratia si a provocat un carambol. Trei microbuze si un autocar s-au izbit cu un zgomot asurzitor.

Accidentul s-a petrecut in zori, pe soseaua E60, la 45 de kilometri de vama Bors. Trei microbuze inmatriculate in Neamt se aflau in coloana cand au incercat sa depaseasca autocarul romanesc.

Primul microbuz a fortat depasirea, iar soferul autocarului s-a vazut obligat sa franeze brusc. In clipa urmatoare, celelalte doua microbuze aflate inca in spatele lui s-au izbit unul de altul si apoi de remorca autocarului. Una dintre masini a zburat in sant iar cea de-a doua s-a rasturnat pe sosea.

Pasagerii din autocar, 20 la numar, au scapat teferi si au coborat sa-i ajute pe ranitii din cele doua microbuze.

Cele mai multe victime se aflau in cel de-al doilea microbuz care, dupa impact, s-a rasturnat pe sosea. Un om a murit, iar alte noua persoane au fost ranite.

Ranitii au fost transportati la spitalul din localitatea Beretyoujfalu. O fetita de sase ani si alte trei persoane sunt in afara oricarui pericol, dar cinci oameni se afla inca in stare grava, cu leziuni la cap, torace si membre. In cele doua microbuze se aflau in total 15 persoane.

Politistii maghiari au declansat imediat o ancheta pentru a stabili conditiile exacte in care s-a petrecut nenorocirea. Din cauza accidentului, circulatia spre si dinspre Budapesta a fost intrerupta mai bine de trei ore.

Consulatul general al Romaniei la Gyula nu a fost informat oficial in legatura cu acest accident, insa reprezentantii acestuia au solicitat deja informatii politiei locale si se deplaseaza la fata locului pentru a acorda asistenta necesara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO