Un prezentator TV din Rusia a fost concediat dupa ce a marturisit in direct ca este gay

Ultima actualizare: 18-08-2013 07:02
prezentator

Prezentatorul TV Anton Krasovski a marturisit in direct la televiziunea KontrTV, despre care se stie ca ar fi sprijinita de administratia de la Kremlin, ca este gay, iar la putin timp dupa a fost concediat.

"Sunt homosexual si sunt acelasi om ca si dumneavoastra, dragii mei telespectatori, la fel ca domnul Putin si premierul Medvedev si deputatii din Duma noastra", a spus acesta.

Jurnalistul a declarat pentru CNN ca a fost concediat in aceeasi noapte in care a facut aceasta marturisire.

Inregistrarile acestui moment au fost sterse atat de pe serverul televiziunii online, cat si de pe platforma YouTube. Krasovski, in varsta de 37 de ani, a fost redactor-sef al televiziunii, al carei proprietar este un apropiat al administratiei de la Kremlin.

"Am facut multi bani in televiziune si am inteles ca voi pierde tot", a declarat acesta pentru publicatia britanica The Independent.

"Dar am inteles ca nu am de ales, nu pot face altceva. Nu am facut asta pentru like-uri pe pagina mea de Facebook. Am facut-o sa ma fac auzit la Kremlin. Au auzit si au fost surprinsi", a adaugat el.

Marturisirea vine in contextul in care in Rusia au fost promulgate, recent, legi aspre impotriva homosexualilor.

Pe de alta parte, oficialii rusi spun ca aceasta masura nu interzice relatiile homosexuale, ci descurajeaza discutarea acestui subiect cu minorii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO