Un om de afaceri ar fi plătit 1,5 milioane de dolari mită pentru admiterea fiilor săi la Harvard

Ultima actualizare: 17-11-2020 12:58
harvard
Twitter

Procurorii afirmă că un om de afaceri din statul Maryland i-a plătit fostului profesor de scrimă al Universității Harvard cel puțin 1,5 milioane de dolari sub formă de mită, printre care plăți pentru o mașină și o casă, pentru admiterea fiilor săi.

Jie „Jack” Zhao, în vârstă de 61 de ani, și Peter Brand, 67, au fost arestați luni și puși sub acuzare pentru conspirare de a frauda programe federale prin mituire, a anunțat parchetul din Districtul Massachusetts, scrie CNN.

Zhao este CEO-ul unei companii telecom numite iTalk Global Communications iar Brand a fost antrenorul de scrimă al Universității Harvard din 1999 până anul trecut când a fost concediat de instituția de învățământ superior în urma unei investigații declanșate de relatările presei privind vânzarea unei case suspect de scumpe de către acesta.

Ambii bărbați au negat că au comis vreo infracțiune.

„Studenții erau vedete școlare și ale scrimei. Antrenorul Brand nu a greșit cu nimic în legătură cu admiterea acestora la Harvard. Acesta așteaptă cu nerăbdare ca adevărul să iasă la iveală în instanță”, a declarat avocatul lui Brand.

Arestările sunt doar ultimele două dintr-o serie începută în martie 2019 în legătură cu fraudarea admiterii la universitățile americane, schema implicând părinți bogați care și-au folosit averea pentru a frauda testele standardizate date de copiii lor sau mitui antrenori sportivi.

„Acest caz face parte din efortul nostru de lungă durată pentru a scoate la lumină și descuraja corupția din procesul de admitere la universități”, a declarat procurorul Andrew E. Lelling.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO