Criza in Ucraina. Casa patronului de la Sahtior Donetk, luata cu asalt de militanti pro-rusi inarmati

25-05-2014 11:52


Rinat Ahmetov

25 mai 2014. Un fotoreporter italian a fost ucis in orasul ucrainean Slaviansk, in cursul scrutinului prezidential din Ucraina iar casa miliardarului Ahemtov din Donetk e luata cu asalt de protestatari pro-rusi.

UPDATE 16:30 Protestatarii adunati in fata proprietatii lui Rinat Ahmetov din Donetk cer "nationalizarea" acesteia. Intrarea in proprietate a fost blocata cu o baricada din masini si este aparata de membri ai gruparii "Oplot", care in mod obisnuit sunt de partea separatistilor.

 

 

In acest moment au loc negocieri intre reprezentantii auto-proclamatei Republici Populare Donetk si cei ai lui Ahmetov.

UPDATE 15:30 Potrivit KyivPost, 2.000 de oameni, unii inarmati, se indreapta spre locuinta miliardarului Rinat Ahmetov din Donetk. Ahmetov, care detine fabrici in estul Ucrainei si este presedintele clubului Sahtior Donetk, a luat pozitie impotriva separatistilor acum cateva zile.

Protestatarii de azi scandeaza "Ahmetov e dusmanul poporului", scriu jurnalistii ucraineni. Potrivit purtatorului de cuvant al lui Ahmetov, acesta s-ar afla in Kiev, dar pentru a vota la alegerile prezidentiale ar trebui sa se intoarca in Donetk, unde are domiciliul. Pe Twitter au aparut si imagini de la manifestatie:

 

Potrivit reporterilor aflati la fata locului, pro-rusii se pregatesc sa sparga poarta proprietatii lui Ahmetov. Fortele de ordine nu ar fi intervenit impotriva participantilor la mars.

 

 

UPDATE 10:00 Potrivit agentiei ANSA, Ministerul italian de Externe a fost informat de autoritatile ucrainene ca jurnalistul italian Andrea Ronchelli, in varsta de 30 de ani, a fost omorat intr-un atac cu obuze de mortiera.

Jurnalistul se afla la Slaviansk pentru a relata despre scrutinul prezidential din aceasta zona separatista situata in estul Ucrainei.

In afara de fotoreporterul italian, in atac a fost omorat si un cetatean rus. Potrivit agentiei Ukrinform, un fotoreporter francez ar fi fost ranit in acelasi incident.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO