Un indian a fost declarat mort din greşeală şi a stat o zi într-o cameră frigorifică

Ultima actualizare: 17-10-2020 09:37
India

Un indian de 74 de ani, care a fost declarat mort din greşeală şi pus într-o cameră frigorifică în statul Tamil Nadu, a murit, vineri, la câteva zile după ce a fost salvat, informează BBC.

 

Indianul Balasubramanyam a fost declarat mort, luni, după ce a fost dus la spital. El a fost pus într-o cameră frigorifică până a doua zi, când cei de la pompe funebre au venit să-i ia corpul pentru înmormântare. Însă aceştia au văzut că bărbatul tremura şi şi-au dat seama că trăieşte, transmite news.ro.

Apoi a fost dus la un al doilea spital, dar vineri a murit.

Şeful spitalului guvernamental din oraşul Salem, dr. Balajinathan, a declarat că pacientul a fost internat într-o stare de somnolenţă în urma salvării sale şi a murit din cauza problemelor la plămâni.

El a declarat că nu este clar câte ore a petrecut Balasubramanyam în camera frigorifică.

După ce luni a fost declarat mort de un medic la un spital privat, familia sa i-a dus corpul acasă şi a cerut unei firme locale de pompe funebre să trimită o cutie de congelare. Apoi au informat rudele că vor organiza o înmormântare marţi.

Firma de pompe funebre susţine că fratele lui Balasubramanyam le-a spus că are o scrisoare semnată de un medic cu privire la moartea acestuia.

Şeful poliţiei din Salem, Senthil Kumar, a declarat că familia nu a putut să prezinte un certificat medical pentru moartea lui Balasubramanyam. Poliţia a deschis un dosar împotriva familiei pentru că "a acţionat nepăsător sau neglijent punând în pericol viaţa umană”.

Familia susţine că bărbatul suferea şi de probleme neurologice.

Balasubramanyam locuia împreună cu soţia, cele două fiice şi fratele său.

Potrivit BBC, nu este clar cum a supravieţuit temperaturilor reci din interiorul camerei frigorifice - sau dacă este investigat şi spitalul privat unde a fost declarat iniţial mort.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO