Un hacker a spart conturi de Twitter ale ISIS. Ce mesaje si poze a postat: "M-am gandit ca imaginile ii vor ofensa"

Ultima actualizare: 18-05-2017 06:59
Al Waheeb si militanti ISIS

Mai multe conturi de Twitter ale organizatiei teroriste Statul Islamic au fost sparte de un hacker asociat Anonymous, care a postat mesaje pro-homosexuali, relateaza Metro News.

Autorul atacului informatic, WachulaGhost, a spus ca a fost destul de usor sa acceseze peste 250 de conturi de Twitter folosite de membri ISIS. El a avertizat ca ca continua atacurile, desi a primit amenintari cu moartea.

“Am inceput sa le sparge conturile si sa (postam – n.r.) imagini porno si legate de gay pride (…). Ne-am gandit ca publicarea de imagini cu persoane dezbracate ii va ofensa”, a explicat el.

Hackerul WachulaGhost a mai vizat organizatia terorista dupa atacul din clubul pentru homosexuali Pulse din Orlando, unde Omar Mateen a ucis 49 de oameni. El a spus atunci ca poate accesa conturi de pe retelele de socializare ale ISIS in mai putin de un minut, pentru ca membrii gruparii au capacitati tehnice limitate.

“Am facut-o pentru vietile luate la Orlando (…). Pierderea de vieti nevinovate nu va fi tolerata”, a spus hackerul pentru Newsweek.

Ancheta privind cel mai de amploare masacru armat din istoria americana a aratat ca Mateen frecventa Pulse dinainte de atac si a folosit, anterior, aplicatii de socializare pentru homosexuali.

Sotia sa a spus ca barbatul era violent in casnicie. Mateen nu avea antecedente penale, dar se afla in vizorul FBI din 2013.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO