Un cuplu australian, rapit in nordul statului Burkina Faso. Cei doi au ajuns in mainile jihadistilor din Emiratul Saharei


Ultimul update: Marti 19 Ianuarie 2016 07:02
Data publicarii: Sambata 16 Ianuarie 2016 15:23
Categorie: Stiri externe
Burkina Faso

Un responsabil al gruparii maliene Ansar Dine a anuntat sambata seara, la Bamako, ca cei doi cetateni australieni rapiti vineri in Burkina Faso se afla in mainile jihadistilor apartinand 'Emiratului Saharei'.

Gruparea are legaturi cu reteaua terorista Al-Qaida, transmite Agerpres.

"Patru combatanti ai Emiratului Saharei au in mainile lor doi australieni, un barbat si o femeie. Cei doi 'cruciati' (denumire data de jihadisti cetatenilor occidentali) sunt in viata si in curand vom oferi alte detalii", a afirmat Hamadou Ag Khallini, un responsabil al Ansar Dine.

In opinia unor experti, 'Emiratul Saharei' este numele unei aripi a gruparii Al-Qaida in Maghrebul Islamic (AQMI), activa in nordul statului Mali. AQMI a revendicat si atacul comis vineri intr-un hotel din Ouagadougou, capitala Burkinei Faso, si soldat cu 27 de morti si circa 150 de raniti.

Cei doi cetateni australieni, despre care nu se stie daca erau turisti sau rezidenti in Burkina Faso', au fost rapiti vineri de indivizi necunoscuti la Baraboulé, in regiunea Sahel din nordul Burkinei Faso, in apropierea granitei cu Niger si Mali.

In aceeasi regiune, o cazarma din localitatea Oursi a fost atacata de indivizi necunoscuti in august anul trecut. Un jandarm burkinez, ranit in atac, a decedat ulterior intr-un spital din Ouagadougou.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO