Un bărbat luat ostatic de talibani şi-a împuşcat răpitorii. A ucis 7 şi a fugit cu maşina lor

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
talibani inarmati
Agerpres

Omul a profitat de faptul că răpitorii îşi făceau rugăciunea de după-amiază.

Un afgan luat ostatic de talibani a reuşit să scape după ce a sustras o armă de la unul dintre aceştia în timp ce se rugau, armă cu care i-a împuşcat pe şapte dintre ei şi a rănit alţi 18, au anunţat joi surse concordante citate de AFP.

Awal Khan, în vârstă de 36 de ani, a fost răpit miercuri împreună cu un poliţist pe o stradă din Paktika, provincie extrem de instabilă din estul ţării, considerată fief al talibanilor, a precizat adjunctul responsabilului local cu securitatea, Abdul Rauf Masood. Potrivit acestuia, poliţistul a fost ucis, iar Awal Khan a fost dus într-o casă din districtul Gomal. Peste câteva ore, profitând de rugăciunile de după-amiază, ostaticul - care avea cătuşe - i-a luat arme unuia dintre răpitorii săi şi a deschis focul.

"I-a atins pe toţi. A omorât şapte şi a rănit 18", a menţionat pentru France Presse Mohammad Rahman Ayaz, purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a confirmat pentru AFP că un grup i-a răpit pe cei doi bărbaţi, iar Khan a reuşit să se elibereze trăgând asupra rebelilor şi omorând trei dintre ei. Ulterior, ex-ostaticul a fugit cu o maşină 4x4 aparţinând celor care îl răpiseră, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al talibanilor.

Un frate al lui Khan care este comandant de poliţie a prezentat poliţiei detaliile cazului, a mai spus responsabilul cu securitatea citat de AFP.

Talibanii sunt frecvent implicaţi în răpiri de afgani sau de străini, pe care uneori îi ţin ostatici ani la rând.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO