Un avion Boeing al British Airways a lovit o cladire pe aeroportul din Johannesburg


Ultimul update: Joi 26 Decembrie 2013 09:04
Data publicarii: Luni 23 Decembrie 2013 11:13
Categorie: Stiri externe
avion

Un avion Boeing 747 al British Airways cu 202 persoane la bord a lovit cu aripa o cladire de pe aeroportul international Oliver Tambo din Johannesburg duminica seara, in timp ce se indrepta spre pista pentru a decola.

Incidentul a provocat ranirea usoara a patru persoane, potrivit autoritatilor, citate de AFP.

VEZI SI: Incredibil! Nimeni nu stia pana azi ca poti face asta cu un iPhone mai vechi

Avionul Boeing 747-400 cu destinatia Londra Heathrow a ales o pista prea ingusta pentru anvergura sa si "aripa dreapta a aparatului a lovit o cladire de birouri", a explicat luni un purtator de cuvant al autoritatii pentru aviatia civila din Africa de Sud (CAA), Phindiwe Gwebu.

Turnul de control "le-a indicat o pista de circulatie, dar au ales alta. Au luat una proasta", a precizat Gwebu.

Patru persoane care se aflau in cladire au fost ranite usor, dar accidentul nu a provocat raniti printre cei 185 de pasageri si 17 membri ai echipajului, potrivit CAA.

O fotografie realizata de una dintre pasagere din avion arata aripa avionului gigant incastrata intr-o parte a cladirii. "Un avion al BA loveste o cladire pe aeroportul din Joburg. Niciun ranit, cu exceptia onoarei pilotului", a scris pe Twitter Harriet Tolputt, directoarea organizatiei neguvernamentale Oxfam, deplangand ca pasagerii de la clasa intai au fost evacuati inaintea tuturor.

Avionul era in continuare consemnat la sol, luni dimineata.

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO