Un apartament cu vedere la Vatican, pentru doar 10 euro pe luna. Ce nereguli a descoperit primarul interimar al Romei

Ultima actualizare: 06-02-2016 07:01
Roma

Un audit a aratat ca aproape 600 de apartamente detinute de primaria Romei au fost inchiriate la preturi mult sub nivelul pietei. Francesco Paolo Tronca, primarul interimar al orasului etern vrea sa puna capat acestei situatii.

10,29 euro este chiria pe luna pentru un apartament de langa Cetatea Vaticanului, iar pentru unul cu vedere la Forumul Roman chiriasilor li se cer doar 23, 36 euro. Asta in conditiile in care inchirierea unui imobil intr-o zona centrala poate ajunge si la sase mii de euro.

Studiul a arata ca 574 de apartamente apartinand primariei sunt date spre inchiriere pentru sume ridicole. Primarul interimar al Romei, Francesco Paolo Tronca, are de gand sa remedieze rapid situatia. Neregulile, spun jurnalistii de la The Guardian, au aparut in timpul mandatului fostului edil, care si-a dat demisia in noiembrie.

Conform presei italiene, s-a ajuns la astfel de sume pentru ca nimeni nu s-a oboist sa le actualizeze. In aceste apartamente locuiesc in mare parte oameni din patura de mijlor care nu au nevoie de o locuinta sociala.

Primaria a anuntat marti ca va alinia preturile la valorile reale ale pietii si va rezilia contractele cu cei care au subinchiriat in secret imobilele la un pret mult mai mare pentru a obtine profit.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO