Un al doilea poliţist britanic, contaminat cu neurotoxina Noviciok

Ultima actualizare: 15-08-2019 19:50
otraviti neurotoxina
Pro TV

Un al doilea poliţist britanic a suferit o contaminare cu agentul neurotoxic Noviciok, utilizat anul trecut împotriva unui fost agent dublu rus, a indicat joi poliţia britanică.

Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au intrat în comă după ce au venit în contact cu Noviciok la 4 martie 2018 la Salisbury (în sudul Angliei). Amândoi au supravieţuit, dar o locuitoare din regiune, Dawn Sturgess, a murit după ce a utilizat ceea ce crezuse a fi un parfum conţinut într-un flacon care servise fără îndoială la aducerea agentului neurotoxic din Rusia.

Un alt poliţist care fusese contaminat grav atunci când le-a venit în ajutor celor doi Skripal găsiţi fără cunoştinţă pe o bancă în faţa unui centru comercial din Salisbury a trebuit să fie spitalizat.

Potrivit anchetatorilor din Serviciul antitero britanic (CTP), "urme ale agentului neurotoxic" au fost identificate în eşantioane de sânge prelevate de la un al doilea poliţist, care prezentase semne de expunere la acest agent la vremea respectivă, scrie Agerpres.

Este vorba despre o "foarte mică" doză şi ofiţerul, care a preferat anonimatul, "continuă să primească sprijinul" poliţiei din Salisbury, potrivit unui comunicat.

"Ancheta continuă şi noi continuăm să reconstituim acest puzzle", a afirmat CTP. Anchetatorii caută în special persoane susceptibile să fi văzut un flacon de parfum Nina Ricci contrafăcut între momentul în care cei doi Skripal au fost otrăviţi şi cel în care prietenul lui Dawn Sturgess l-a găsit într-un parc în iunie şi i l-a oferit acesteia.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO