Starea românului împușcat în New York. Victima se afla în vacanță în momentul atacului


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 22 Ianuarie 2018 11:21
Categorie: Stiri externe

Trei bărbați, între care un turist român care trecerea întâmplător prin zonă, au  fost împușcați duminică după amiază, în Manhattan, la doar câțiva pași de clădirea Empire State Building.

Un bărbat a scos o armă după o ceartă cu un alt invid, în afara unui magazin de băuturi alcoolice, a declarat poliția într-o conferință de presă, relatează New York Post.

Românul a fost externat luni seară și este în afara oricărui pericol.

Aceeași sursă spune că bărbații împușcați sunt Abdoulaye Kane, 25 de ani, Ahmend Kabia, 43 de ani și Adrian Burduja, 29 de ani, turist român, care trecea cu bicicleta absolut întâmplător prin zonă în momentul încăierării și care a fost împușcat neintenționat.

Românul în vârstă de 29 de ani a plecat în urmă cu câteva zile la New York, într-o călătorie. Abia ajuns, a făcut o plimbare cu bicicleta prin Manhattan. Drumul lui s-a oprit brusc după ce a fost prins în mijlocul unei reglări de conturi.

Teodor, prietenul victimei: “Este ok și-a sunat părinții la 3 dimineața să le spună ce s-a întâmplat. Este bine și din punct de vedere emoțional și fizic, cât de cât.”

Românul apare pe înregistrările celor care au asistat la incidentul sângeros. În prima faza se văd doi bărbați atinşi de gloanţe, întinși pe trotuar. O a treia persoană aflată în zonă a fost și ea împușcată în braț.

În fotografiile și imaginile video se vede și bicicleta românului. Răniții au fost preluați de ambulanțe și duși la spital, iar poliția a intrat în alertă maximă de teamă să nu fie vorba vorba despre un atentat terorist.

Anchetatorii s-au lămurit că a fost vorba de o ceartă între doi indivizi.

Robert Hanson, Poliţia Manhattan: „La scurt timp, unul dintre ei a scos un pistol şi a tras mai multe focuri. Trăgătorul şi încă un suspect au fugit. În total, trei persoane au fost împuşcate şi transportate la spitalul Bellevue.”

Chiar dacă sunt obișnuiți cu diversitatea și cu incidentele de stradă, românii care locuiesc în New York spun că de dată aceasta sunt uimiți că o ploaie de gloanțe s-a dezlănțuit chiar lângă Empire State Building. 

Tags: roman, new york,

Medic român stabilit în Germania, despre proteste: ”Toată clasa politică este vinovată”
VIDEO PROTVPLUS.RO