Trei nave rusesti de razboi au traversat stramtoarea Bosfor in drum spre Siria

06-09-2013 08:33

Nave de razboi

Trei nave rusesti de razboi au traversat joi stramtoarea turca Bosfor cu scopul de a ajunge, potrivit unei surse militare ruse, in estul Mediteranei, in apropiere de Siria, pe fondul pregatirilor unei interventii militare occidentale.

Venind din Marea Neagra, nava de razboi informatic de tip SSV-201 Priazovie a traversat stramtoarea, care strabate metropola turca Istanbul, impreuna cu navele de debarcare Minsk si Novocerkask, a constat un fotograf AFP.

Priazovie a plecat duminica seara de la Sevastopol, un port ucrainean in care se afla cartierul general al Flotei ruse la Marea Neagra, "pentru o misiune in estul Mediteranei", potrivit unei surse militare ruse citate de agentia rusa Intefax.

Interfax a anuntat de asemenea sosirea, prevazuta pentru 5 sau 6 septembrie, a navelor Minsk si Novocerkask in estul Mediteranei.

Rusia mentine o prezenta constanta a catorva nave de razboi in estul Mediteranei, unde efectueaza misiuni prin rotatie de la inceputul crizei siriene, in urma cu doi ani si jumatate.

In urma unui atac cu arma chimica la periferia Damascului pe 21 august, atribuit de catre americani regimului presedintelui Bashar al-Assad, presedintele american Barack Obama a cerut Congresului sa voteze in favoarea unor atacuri aeriene in Siria. Moscova li se opune cu fermitate.

Principalul sustinator al regimului de la Damasc, caruia ii livreaza armament, Rusia exploateaza din perioada sovietica o baza militara in portul Tartous, la aproximativ 220 de kilometri nord-vest de Damasc.

Sursa: Mediafax

Tags: siria, rusia, damasc, razboi,


VIDEO PROTVPLUS.RO