FOTO SOC. Titanicul din Rusia. Aproximativ 64 de corpuri sunt blocate in adancurile fluviului Volga

Dată publicare: 11-07-2011 05:52
Dată actualizare: 16-10-2012 21:54
Sursa: Russia Today


Bilantul tragediei de pe Volga ar putea ajunge la 130 de morti, anunta autoritatile ruse. Deocamdata au fost recuperate 64 de cadavre din epava vasului care s-a scufundat duminica.

"Scafandrii au examinat epava si putem sa spunem ca, din nefericire, nu mai exista practic nicio sansa sa gasim supravietuitori" - a recunoscut ministrul rus al situatiilor de urgenta.

Dupa spusele sale, la bordul vetustului vapor "Bulgaria" se aflau 208 perosane dintre care 25 nu aveau bilet. Teoretic, n-ar fi trebuit sa se imbarce mai mult de 120 de pasageri si membri ai echipajului.

Printre victime sunt, probabil, 30-40 de copii. Un supravietuitor a spus ca se aflau intr-o zona a puntii unde era amenajat locul de joaca. Nu i-a putut salva nimeni cand nava s-a scufundat, in timpul unei furtuni puternice.

Doar 80 de oameni au supravietuit. Peste 100 de scafandri au continuat cautarile si in cursul noptii.

Vaporul plecase in croaziera desi inainte sa ridice ancora fusese semnalata o pana la motorul principal.

Vezi mai jos GALERIA FOTO. Atentie, imagini SOCANTE!

Supravietuitorii au denuntat absenta oricarei instructiuni legate de masurile de salvare la bordul navei.

"Nu exista nici o indicatie despre locul unde se afla vestele de salvare", a declarat o pasagera care a reusit sa se salveze iesind pe o fereastra in timp ce nava se scufunda.

Vasul de croaziera Bulgaria s-a scunfundat in apele Volgai in doar 3 minute. Prea putin timp pentru ca zecile de oameni de la bord sa se poata salva. In jur de 30 de copii, care se aflau intr-un spatiu de joaca, nici n-au stiut, cel mai probabil, ce se intampla.

Marat Rahmatulin, ministrul pentru situatii de urgenta: "Echipele de salvare au plecat spre locul accidentului imediat ce au aparut primele informatii. Toti cei care au fost salvati imediat au fost dusi pe alt vas, care naviga in zona. Unii au reusit sa inoate pana la insulele din apropiere si acum ii cautam".

Vremea rea ar fi putut contribui la accident. Insa potrivit unor informatii neoficiale, vasul vechi de 56 de ani avusese o problema la motor inainte de a pleca din port. Autoritatile au deschis o ancheta pentru incalcarea normelor de siguranta.

Nava Bulgaria, la bordul careia se aflau si aproximativ 60 de copii, s-a scufundat duminica dimineata in republica rusa Tatarstan, la 800 de kilometri est de Moscova, in conditii de furtuna si ploi torentiale. "Acest accident nu ar fi trebuit sa se intample nici macar in conditii meteo dezastruoase daca regulile de siguranta ar fi fost respectate", a subliniat Medvedev.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, nava si-a inceput croaziera in pofida defectarii motorului principal de pe partea stanga si desi se inclina spre dreapta. Nava s-a scufundat intr-o zona in care apa are 20 de metri adancime.

 Cititi si:

"Gigi, cum ai putut sa-l aduci!?!" Prima reactie a lui MM dupa ce a inceput negocierile cu Becali

FOTO Unde si-a pus semintele?! Cum a "onorat" un om din fotbal gala lui Bute!

Cele trei transferuri care l-au lasat fara glas pe SuperDan! "Rusii iti aduc ce jucatori vor si apoi iti cer rezultate"

Sursa: Russia Today, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO