Tragedie în Iordania. Un autobuz cu elevi a fost luat de apă și a ajuns într-o râpă


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 26 Octombrie 2018 10:52
Categorie: Stiri externe

Cel puțin 18 persoane au murit, iar 35 au fost răniti, joi, în vestul Iordaniei, ca urmare a inundațiilor provocate de ploile torențiale.

Potrivit departamentului Apărării Civile, citat de EFE, numărulpersoanelor decedate ar putea creşte ţinând cont că sunt multe date dispărute.

În această situație sunt şi elevii ce călătoreau cu autobuzul într-o excursie şcolară şi care a fost luat de torenţi şi a ajuns într-o vale după ce nivelul apei a crescut brusc, informează Agerpres.

Continuă operaţiunile de scoatere a vehiculul din râpă în care călătoreau cei 43 de elevi şi profesorii lor în zona termelor Al Zara, între Wadi Mujib şi Wadi Zerka, la malul Mării Moarte, informează agenţia oficială de ştiri Petra.

Deocamdată nu s-a precizat dacă în cifra persoanelor decedate au fost incluse şi victime de la bordul autobuzului luat de ape. Apărarea Civilă a anunţat că până acum au fost salvaţi 10 şcolari din acest autobuz şi a subliniat că ploile care continuă să cadă îngreunează operaţiunile de salvare.

Referitor la accident, Ministerul Educaţiei din Iordania a informat că se va deschide o anchetă oficială, având în vedere că şcoala nu avea permis de călătorie în această zonă riverană la Marea Moartă.

Întreaga zonă este foarte stâncoasă şi este presărată de văi care pot fi uşor acoperite cu ape în urma torenţilor care se scurg pe versanţi provocaţi de ploile abundente şi care se revarsă apoi în mare.

Agenţia de ştiri Petra a postat un videoclip în care se văd drumurile din această zonă complet inundate şi acoperite de noroi şi a căror circulaţie este practic imposibilă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Podul care s-a transformat într-o cascadă din cauza inundațiilor severe din Italia. VIDEO
Roma, acoperită de grindină. Reacţia unei românce:
Inundațiile din Spania. Prima victimă, un pompier în misiune
VIDEO PROTVPLUS.RO