Ținuta controversată purtată de Melania Trump, în vizită la copiii imigranților

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 22 Iunie 2018 07:34
Categorie: Internaţional

Prima doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, a mers într-o vizită surpriză la centrele de detenție pentru minori din Texas. Acolo au fost filmate cuștile în care erau ținuți copiii migranților separați de părinții lor.

În fața unui val de proteste, președintele american a semnat un decret prin care oprește separarea familiilor care traversează ilegal granița. Dar încă este confuzie în privința soarții sutelor de copii de migranți fără documente.

"Iat-o pe Melania Trump urcându-se la bordul Air Force One, care a dus-o în Texas. Pe spatele jachetei se putea citi "Chiar nu-mi pasă! Dar ție?" Iar canalul tv care îi urmărește fiecare mișcare, ne transmite mereu Nimic din ce face Prima Doamnă nu este întâmplător."

Nu a vrut să transmită niciun mesaj ascuns - a insistat echipa ei. De altfel, Prima doamnă nu mai purta jacheta cu pricina la coborârea din avion.

Melania Trump s-a întâlnit cu medici, asistenţi sociali şi alte persoane care s-au ocupat de cei aproximativ 2.300 de copii separaţi de familiile lor la graniţa cu Mexicul.

Melania Trump: "Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru munca voastră eroică de zi cu zi, pentru tot ce faceți pentru acești copii. Știm cu toții că sunt aici fără familiile lor. Vreau să vă mulțumesc, de asemenea, pentru compasiunea și bunătatea pe care le-o arătați în aceste timpuri grele."

Imaginile sfâşietoare cu copii ţinuţi în cuşti, în centre de detenţie, şi cu cei mai mici plângând după mamele lor au provocat indignare şi au ridicat semne de întrebare în privința moralității administraţiei Trump.

Preşedintele a recunoscut că a cedat, până la urmă, în faţă presiunii publice. Şi a sugerat ca rolul decisiv l-au avut prima doamnă, Melania, şi, în mod special, fiica să - Ivanka.

Donald Trump:
"Ivanka are sentimente foarte puternice în legătură cu acest subiect. La fel şi soţia mea. Şi eu la fel."

Melania Trump: "Vreau, de asemenea, să vă întreb cum aș putea să ajut pentru că acești copii să se reunească cu familiile lor, cât mai rapid posibil."

Totuşi, decretul semnat de Trump nu clarifica situaţia copiilor de migranţi. Aceştia ar urma să fie mutaţi alături de familiile lor, însă tot în spatele gratiilor unor centre de detenţie. Şi, potrivit legii americane, cei mici nu pot fi reţinuţi mai mult de 20 de zile.

Pe de altă parte, Trump își apără politica de oprire a migranților. Și nu ratează nicio ocazie să-i acuze pe democrați pentru toate problemele privind migraţia.

Donald Trump: "Exact asta sunt democrații, extremiști ai granițelor deschise. Au creat și au permis o masivă industrie a traficului de copii."

 

În cele din urmă, Donald Trump şi-a schimbat poziţia miercuri, printr-un ordin care a pus capăt acestor separări controversate. Potrivit mărturisirii făcute de liderul de la Casa Albă, Melania Trump a jucat un rol în noua sa abordare, care nu rezolvă totuşi problema celor peste 2.300 de minori luaţi de lângă părinţii lor de la implementarea politicii sale de "toleranţă zero", de la începutul lui mai.

Posibilă întâlnire între Vladimir Putin și Donald Trump, în iulie
Posibilă întâlnire între Vladimir Putin și Donald Trump, în iulie
VIDEO PROTVPLUS.RO
aeroportul mehrabad
Un avion a luat foc pe aeroportul din Teheran, cu 100 de pasageri la bord
Donald Trump ar putea primi Brazilia în NATO
Primul ghid turistic al Coreei de Nord. Cei care îl folosesc riscă chiar moartea
Planul pentru Brexit, oprit de o lege din 1604. May va cere amânarea ieşirii din UE
Situație alarmantă. Factorii care duc la o criză globală a apei potabile
Oraș șters de pe suprafața pământului de ciclonul Idai
Atacatorul din Utrecht a ucis o fată de 19 ani
Atacatorul din Utrecht a ucis o fată de 19 ani. Cine sunt victimele sale
Numele teroristului din Noua Zeelandă NU va fi pronunțat niciodată. Decizia premierului
Și-a lăsat fetița să moară sufocată în mașină în timp ce ea făcea sex cu șeful în casă
Motivul pentru care unui bărbat cu dizabilități i s-a interzis de 2 ori să intre în club
Unul dintre cei mai vechi aliați ai lui Putin, președintele Kazahstanului, și-a anunțat demisia
Ameninţare cu bombă în Bruxelles, lângă un sediu al Comisiei Europene. Ce a găsit poliţia