Taur legat de un stâlp și cu coarnele în flăcări, la un festival spaniol. Ce a urmat

Ultima actualizare: 15-08-2019 18:11
taur spania
Pen News

Un taur a fost legat de un stâlp, iar pe coarne i-au fost montate niște dispozitive în flăcări, la un festival din Spania.

Imaginile tulburătoare au fost filmate zilele trecute de câțiva activiști pentru drepturile animalelor în localitatea Vall d'Uixo, relatează Telecino.es.

Taurul a fost legat de un bărbat care i-a aprins coarnele în fața a zeci de spectatori, printre care se aflau și copii. Unii dintre ei au fost filmați alergând taurul, trăgându-l de coadă, aruncând cu nisip sau sticle în el.

Animalul a fost prins apoi într-o cușcă de metal și ulterior ar fi fost ucis cu un cuțit. Alți patru tauri ar fi fost uciși la același eveniment.

„Odată ce torțele sunt aprinse pe coarnele lor, prezența focului provoacă frică animalului. El identifică instinctiv un nou pericol și crește nivelul de stres”, a declarat președintele unui grup de veterinari care sunt împotriva evenimentelor de acest fel.

Activiștii pregătesc acum o plângere oficială către guvernatorul Provinciei Castellon, care ar fi finanțat și promovat festivalul.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO