Țara în care au loc un sfert dintre decesele de Covid-19 din toată lumea

Dată publicare: 01-04-2021 16:07
Dată actualizare: 01-04-2021 16:11


Orașul din care provine tulpina braziliană de Covid-19. Oamenii mor pe capete din cauza lipsei de oxigen

Peste 66.000 de persoane au murit de Covid-19 în Brazilia, în luna martie, dublu față de luna anterioară. Sistemul sanitar din țara sud-americană este în pragul colapsului pe măsură ce bilanțul infectărilor zilnice continuă să crească, scrie BBC.

Brazilia a înregistrat miercuri un nou record zilnic de decese asociate noului coronavirus, cu 3.780 de decese în 24 de ore. Aproape un sfert dintre decesele provocate de Covid-19 la nivel global au loc în Brazilia.

Numărul total al deceselor provocate de COVID-19 în această ţară se ridică în prezent la 317.646, la un număr de peste 12,6 milioane de cazuri confirmate de coronavirus.

Doar Statele Unite au înregistrat cifre mai mari în ceea ce priveşte numărul de infectări şi de decese asociate COVID-19.

Sistemul de sănătate din Brazilia - o ţară cu 210 milioane de locuitori - s-a prăbuşit sau este pe marginea colapsului în multe zone, iar tratamentul, inclusiv intubarea pentru pacienţii cu COVID-19, a început să nu mai fie disponibil.

Jair Bolsonaro, preşedintele populist de extremă dreapta al Braziliei, a desconsiderat ameninţarea reprezentată de noul coronavirus şi şi-a exprimat îndoiala cu privire la eficacitatea vaccinurilor.

Recent însă, preşedintele şi-a mai domolit tonul, iar în faţa accentuării criticilor cu privire la modul în care guvernul a gestionat criza în timpul pandemiei, el şi-a schimbat parţial cabinetul, înlocuind şase miniştri.

Sursa: BBC

Tags: covid, brazilia,


VIDEO PROTVPLUS.RO