Țara europeană cu 10 milioane de locuitori care a înregistrat peste 15.000 de cazuri de Covid-19

Ultima actualizare: 05-11-2020 12:50
Cehia
Shutterstock

Republica Cehă a raportat joi un nou record zilnic de infectări cu noul coronavirus, după mai multe zile de încetinire a ritmului de răspândire a SARS-CoV-2, informează Reuters.

Laboratoarele medicale din Cehia au identificat 15.729 de cazuri noi de contagiere pentru ziua de miercuri, a anunţat Ministerul ceh al Sănătăţii.

Această ţară cu o populaţie de 10,7 milioane de locuitori raportase mai puţine cazuri în ultimele zile, în comparaţie cu săptămâna trecută, deşi continuă să aibă una dintre cele mai ridicate rate de infectare din Europa.

Spitalele din Cehia resimt din plin presiunea acestei creşteri considerabile a numărului de cazuri de coronavirus, care au depăşit cu mult ratele de infectare din primăvara acestui an, potrivit Agerpres.

Numărul spitalizărilor a crescut cu o treime şi a ajuns la 8.278 în ultima săptămână, iar media de vârstă a pacienţilor internaţi a crescut, într-o perioadă în care spitalele se confruntă cu o penurie de personal medical, după o creştere a cazurilor de contaminare în rândul medicilor şi asistentelor.

Prim-ministrul Andrej Babis declarase miercuri că evoluţia cazurilor de COVID-19 dă semne de încetinire.

"Vineri, vom obţine informaţii cruciale... Ministerul Sănătăţii ar trebui să anunţe cele mai recente previziuni", a spus premierul Babis.

Guvernul ceh a înăsprit restricţiile în octombrie, prin măsuri ce prevăd inclusiv închiderea restaurantelor şi a majorităţii magazinelor, alături de o serie de spaţii publice, precum piscine, centre de fitness, cinematografe şi teatre.

Şcolile au trecut la sistemul de predare online, iar populaţia cehă trebuie să respecte interdicţia de a-şi părăsi locuinţele după ora 21:00.

Totalul cazurilor de coronavirus a crescut în Cehia la 378.716. Ministerul Sănătăţii a raportat joi şi 220 de noi decese, în urma cărora bilanţul victimelor asociate maladiei COVID-19 a ajuns la 4.133.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO