Țara devastată de COVID în care bogații plătesc sume uriașe ca să plece urgent în străinătate

Dată publicare: 26-04-2021 17:32
Dată actualizare: 26-04-2021 20:14


Bogații Indiei plătesc zeci de mii de dolari ca să plece cât mai repede în țări mai sigure, potrivit Business Insider. În ultimele săptămâni, India a devenit noul epicentru al pandemiei COVID.

Sistemul sanitar al Indiei se află în pragul colapsului, spitalele confruntându-se cu lipsa paturilor, a oxigenului şi medicamentelor vitale. Iar crematoriile nu mai fac față din cauza numărului mare de decese.

Luni, India a înregistrat circa 353.000 de noi cazuri de COVID-19 şi 2.812 de decese, un nou record. Bilanţul total al cazurilor de Covid-19 a crescut la peste 17 milioane. Speriate de ce se întâmplă aici, mai multe guverne au anunțat restricții pentru persoanele venite din această țară.

Bilanțul alarmant a determinat mulți dintre indienii bogați să plece de urgență din țară. Mulți plătesc mii sau chiar zeci de mii de dolari pentru bilete sau ca să închirieze avioane private care să îi ducă în țări mai sigure.

Foarte mulți au ales să plece în Emiratele Arabe Unite, destinație preferată deoarece este destul de aproape. În plus, pe această rută sunt sute de zboruri disponibile în fiecare zi. Însă autoritățile din această țară au anunțat săptămâna trecută că interzic accesul persoanelor venite din India pentru o perioadă de 10 zile, începând cu data de 25 aprilie.

Purtătorul de cuvânt al unui operator de zboruri charter din India a declarat pentru AFP că există un „interes absolut nebun” pentru avioane private în această perioadă.

„Avem 12 zboruri care pleacă mâine spre Dubai și toate sunt pline”, a declarat el.

Un alt reprezentant al unei companii aeriene a spus că a primit sute de cereri pentru zboruri private în ultimele zile.

„Am cerut avioane din străinătate pentru a face față cererii. Ne-a costat 38.000 de dolari să închiriem un avion de 13 locuri pentru a zbura de la Mumbai la Dubai și 31.000 de dolari pentru un avion de șase locuri” spus acesta, precizând că oamenii se adună în grupuri pentru a închiria împreună o aeronavă privată.

Potrivit Sunday Times, cel puțin opt avioane private au ajuns din India în Marea Britanie la finalul săptămânii trecute, înainte de intrarea în vigoare a restricțiilor pentru călătorii veniți din această țară. Închirierea unui charter pe această rută ar costa aproape 140.000 de dolari, mai scriu britanicii.

Comisia Europeană se coordonează cu statele membre ale UE care sunt dispuse să trimită urgent medicamente şi oxigen Indiei.

''Suntem pregătiţi să oferim ajutor. Uniunea Europeană îşi uneşte resursele pentru a răspunde rapid cererii de asistenţă prin Mecanismul European de Protecţie Civilă'', a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit agenţiei EFE.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat de asemenea că guvernul său pregăteşte un ajutor de urgenţă pentru India. ''Lupta împotriva pandemiei este lupta noastră, a tuturor. Germania este solidară cu India şi pregăteşte de urgenţă o misiune de ajutor'' a spus Merkel.

Statele Unite au anunţat de asemenea că vor trimite rapid Indiei ajutor sanitar.

Tags: india, coronavirus,


VIDEO PROTVPLUS.RO