La 19 ani de cand si-au castigat libertatea, au obtinut si dreptul de a manca un Big Mac

Dată publicare: 20-07-2011 16:21
Dată actualizare: 30-10-2012 19:59


big mac

Bosnia intra in randul lumii, scrie Financial Times. Cotidianul britanic saluta astfel lansarea primului fastfood american din aceasta tara.

S-a deschis primul McDonalds din Sarajevo si implicit din Bosnia-Hertegovina. Restaurantul este situat pe bulevardul central din Capitala - numit "Strada Tito".

Cei de la McDonalds au intampinat foarte multe piedici pana cand au ajuns in sfarsit sa deschida acest restaurant. De la presiunile politice la cele bazate pe interesele diversilor comercianti locali care isi vor intacta suprematia de pe piata fast-food, amanarile s-au tinut lant, scrie Financial Times.

Americanii au pus ochii pe aceasta piata inca din 1992, imediat dupa razboi. De atunci s-a incercat in repetate randuri deschiderea unui lant de fast-food-uri, insa "razboiul" cu autoritatile locale, cu investitorii care ar fi trebuit sa preia franciza, cu politicienii care aveau diverse interese in zona, au pus tot atatea bete in roate. 

In afara de cativa Mc-Sceptici (atat etnici sarbi cat si bosniaci) care au amenintat cu pericolul globalizarii prin venirea lantului american in rata lor, oamenii de rand au primit cu bucurie restaurantul.

 

 

Sursa: Financial Times


VIDEO PROTVPLUS.RO