Țara care va distribui gratuit populației vaccinul împotriva noului coronavirus

Ultima actualizare: 18-08-2020 22:38
vaccin
Getty

Premierul australian Scott Morrison a anunţat că a încheiat un acord cu grupul farmaceutic AstraZeneca cu privire la vaccinul care este dezvoltat în prezent Universitatea din Oxford.

 

Australienii sunt cu un pas mai aproape de accesarea vaccinului contra COVID-19, pe care populația îl va primi gratuit, potrivit ABC.net.au.

"Dacă acest vaccin se dovedeşte a fi eficient, îl vom fabrica şi îl vom furniza imediat fără ajutorul nimănui şi îl vom oferi celor 25 de milioane de australieni", a spus Morrison.

Australia a înregistrat 23.773 de cazuri de COVID-19 din 22 ianuarie iar 14.924 sunt vindecaţi. Numărul deceselor este de 438, iar în ultimele 24 de ore au fost raportate 226 de îmbolnăviri. Numărul total al celor spitalizaţi este de 682.

Stare de urgență, deși s-a redus numărul cazurilor

 

Statul australian Victoria a extins măsurile de urgenţă impuse pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, în pofida unei scăderi a ratei de apariţie a noilor infecţii, transmite Agerpres.

Autorităţile din Victoria au anunţat duminică seara că starea de urgenţă în vigoare va fi prelungită încă patru săptămâni, ceea ce va permite continuarea carantinei de nivel 4 şi a unei interdicţii pentru circulaţia pe timp de noapte impusă în capitala statului, Melbourne.

În pofida numărului în scădere al cazurilor, autorităţile statale au declarat că este important ca populaţia să nu devină prea încrezătoare şi au făcut apel la continuarea eforturilor pentru stoparea răspândirii virusului, în special prin limitarea deplasărilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO