Tânără din Mexic ucisă cu brutalitate și jupuită de piele. Ziarele au publicat poze cu cadavrul

Dată publicare: 14-02-2020 15:04
Dată actualizare: 14-02-2020 15:13


Ingrid Escamilla

Uciderea brutală a unei femei de 25 de ani de către partenerul său a generat o dezbatere în Mexic cu privire la rata în creştere a feminicidului din această ţară, informează DPA.

"Feminicidul este o crimă absolut deplorabilă. Este scandalos când ura îşi atinge limitele ca în cazul lui Ingrid Escamilla", a scris primarul capitalei, Claudia Sheinbaum, marţi pe Twitter.

Escamilla a fost atacată şi ucisă duminică de partenerul ei de 46 de ani, care a fost ulterior arestat.

Detaliile brutale ale crimei, inclusiv faptul că atacatorul a jupuit părţi ale corpului victimei şi i-a îndepărtat mai multe organe, au reaprins o dezbatere de lungă durată despre violenţa împotriva femeilor în această ţară, potrivit Agerpres.

Peste 3.800 de femei au fost ucise anul trecut în Mexic - dintre care circa 1000 de cazuri au fost clasificate drept feminicid - o creştere cu 10 % faţă de 2018, conform statisticilor oficiale.

Numeroşi mexicani au luat cu asalt reţelele de socializare, precum Twitter, pentru a-şi exprima indignarea faţă de acest caz, agravată de faptul că fotografiile cu trupul mutilat al victimei au ajuns în presă şi au fost distribuite pe scară largă pe social media.

Amnesty International a condamnat "divulgarea necorespunzătoare a imaginilor". "Este feminicid când, printre alţi factori, există dovezi privind tratamentul degradant al corpului victimei", a precizat organizaţia.

Parchetul a declarat că a declanşat o anchetă cu privire la fotografiile ajunse în presă şi pe reţelele de socializare.

Conform datelor ONU, două treimi dintre femeile cu vârsta de peste 15 ani s-a confruntat cu o formă de violenţă în Mexic şi circa 35.000 de femei au fost ucise ca urmare a genului lor în ultimii 25 de ani.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO