Studiu: Vaccinul anti-COVID produs de Pfizer, eficient în reducerea transmiterii virusului

23-02-2021 10:22


coronavirus vaccin

Un studiu realizat de Pfizer și Ministerul israelian al Sănătății arată că vaccinul anti-COVID produs de compania americană are o eficiență de 89,4% în prevenirea infecțiilor, indiferent că pacienții sunt simptomatici sau nu.

Rezultatele studiului nu au fost încă publicate oficial, fiind obținute de Ynet, un ziar israelian, și confirmate de Bloomberg și Financial Times.

Potrivit unor informații publicate anterior de ministerul Sănătății din Israel, vaccinul celor de laPfizer s-a dovedit a avea o eficienţă de 95.8% în prevenirea infectării cu noul coronavirus la două săptămâni după inocularea celei de-a doua doze, o eficienţă de 99.2% în prevenirea formelor severe şi de 98.9% în prevenirea decesului.

Datele, adunate până în data de 13 februarie, au demonstrat că vaccinarea este eficientă şi la o săptămână după inocularea celei de-a doua doze: 91.9% pentru a preveni infectarea, 96.4% în privinţa prevenirii formelor grave şi 94.5% pentru a preveni decesul.

Peste 4.25 milioane de persoane din Israel (care are o populaţie de nouă milioane) au fost vaccinate cu prima doză din acest vaccin, iar 2.88 milioane şi cu a doua doză.

De la debutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie 2020, aproximativ 1.259.544 de români au primit vaccinul anti-COVID produs de Pfizer.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO