Strania dispariție a unui oponent al lui Putin. Cum a reușit să scoată din minți Kremlinul

Ultima actualizare: 22-06-2020 13:06
Strania dispariție a unui oponent al lui Putin. Care a fost ultimul său mesaj
Getty

O figură proeminentă a opoziției ruse a dispărut duminică din apartamentul său din Moscova, imediat după ce a trimis colegilor săi un mesaj că ușa i-a fost spartă.

 

Anunțul dispariției sale vine la doi ani după ce persoane neidentificate au încercat să-l asasineze prin otrăvire, scrie The Independent.

De asemenea, trebuie amintit faptul că un fost guvernator a murit zilele trecute, cu 10 zile înainte de debutul procesului în care l-a dat în judecată pe Vladimir Putin pentru că l-a demis din funcție. Verdictul oficial: coronavirus.

Pyotr Verzilov, manager ocazional al celebrei trupe punk Pussy Riot și editor al publicației independente MediaZona, nu a mai putut fi contactat după ce a trimis mesajul la ora 07.16.

 

Vecinii au văzut polițiști, poliția neagă

 

La scurt timp, a ajuns la fața locului proprietarul apartamentului, care a constatat că încuietorile ușii fuseseră distruse, iar înăuntru nu se afla nimeni.

Vecinii au spus presei că au văzut aproximativ 10 bărbați care încercau să intre în apartament, doi dintre ei purtând uniforme de poliție.

Serviciul de poliție locală a negat însă că ar fi trimis pe cineva la acea adresă.

La scurt timp în aceeași zi, o rețea de socializare pro-Kremlin a publicat o fotografie care părea să-l arate pe Verzilov în apartamentul său studiind niște documente, cu un bărbat neidentificat lângă el.

”Un medic s-a dus să-l vadă pe Verzilov la el acasă, dar acesta nu a vrut să-i deschidă ușa”, suna titlul postării de la ora 13.00 a rețelei pro-Putin.

Nu există informații despre sursa sau veridicitatea fotografiei.

Serghei Smirnov, editorul MediaZona, a declarat că prietenii și colegii lui Pyotr Verzilov nu au alte informații despre locul unde se află.

El a sugerat că strania dispariție a lui Verzilov este direct legată de munca sa.

 

Isprăvile lui Verzilov: un falus pe sediul FSB și o orgie într-un muzeu

 

De-a lungul anilor, Pyotr Verzilov a făcut o pasiune din a irita Kremlinul și aripa conservatoare a Rusiei.

Înainte de Pussy Riot, opozantul lui Vladimir Putin a făcut parte din grupul de artă Voina, care a desenat la un moment dat un falus uriaș pe podul retractabil din fața sediului din St. Petersburg al agenției de securitate din Rusia, FSB.

O altă ”performanță” a sa a fost participarea la o orgie în Muzeul Biologic din Moscova.

Alături de alți membri ai trupei Pussy Riot, Pyotr Verzilov a fondat MediaZona, un site axat pe lege, drepturi și combaterea abuzurilor comise de autorități.

În ultimii ani, platforma s-a remarcat pentru investigații curajoase în zonele cele mai întunecate ale statului și societății rusești.

În septembrie 2018, Verzilov s-a îmbolnăvit grav în urma a ceea ce părea a fi otrăvire.

Activistul a fost dus de la Moscova la Berlin, unde medicii au confirmat că simptomele sale sunt în concordanță cu otrăvirea. 

Nici până în prezent autoritățile ruse nu au deschis un dosar penal pentru acest caz.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO