Stralucire, eleganta si preturi ametitoare, la Salonul Nautic de la Londra

Ultima actualizare: 31-03-2012 01:40

Ca orice orice popor insular, britanicii sunt mari amatori si constructori de ambarcatiuni. De la salupe si barci de pescuit, la iahturi care costa cat un castel.

Speram ca 130.000 de vizitatori sa ne treaca pragul si sa cumpere orice, de la maruntisuri si costume de baie, la iahturi de milioane de lire sterline.
Andrew Williams, director companie navala

Ce criza mondiala, lipsa de clienti sau piete suprasaturate de oferta? Daca pasesti pragul Salonului Nautic de pe malul Tamisei, ai zice ca economia mondiala zbarnaie din toate motoarele. Unde intorci privirea, numai iahturi si salupe, unele mai stralucitoare decat altele. Printre ele, si faimoasa barca a agentului 007, din ultimul sau film, Quantum of Solace.

Si cum un iaht nu da bine fara o limuzina, producatorii seriei James Bond au adus la salon si bolidul celui mai titrat spion al Majestatii Sale britanice.

Adevarul este ca de cumparat ai ce cumpara, daca te tine buzunarul sau contul din banca. Daca mai si pasesti inauntru, nu-ti mai vine sa pleci. Si nu este vorba doar de bordul stralucitor, care iti promite ca vei zbura pe apa. Ci de apartamentele de lux, cu nimic mai prejos decat cele de pe uscat, ca dotare, spatiu si ingeniozitate. Acum, ramane de vazut si cati cumparatori mai indraznesc sa achzitioneze ceva zilele acestea.

Constructorii de ambracatiuni sustin ca nu au de ce se teme. Mai ales ca, in ciuda crizei mondiale, industria nautica din regat a avut anul trecut un profit net de aproape 6 miliarde de dolari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO