STIRI EXTERNE PE SCURT. Papa Francisc, un rabin si un musulman, impreuna la Zidul Plangerii

26-05-2014 20:18


Imaginile zilei vin din Ierusalim, unde reprezentanti ai celor 3 mari religii monoteiste s-au imbratisat afectuos. Papa Francisc a vizitat Zidul Plangerii, alaturi de un rabin si de un intelept musulman.

MESAJ DE PACE

"Am venit aici ca sa-l rog pe Dumnezeu sa faca pace". Este mesajul strecurat de Papa Francisc intr-o firida a Zidului Plangerii din Ierusalim. Apoi, Suveranul Pontif i-a imbratisat apoi fratern pe rabinul Abraham Skorka si pe profesorul musulman Omar Abboud, amandoi prieteni argentinieni apropiati, care l-au insotit in vizita in Tara Sfanta. Papa l-a intalnit la Biserica Sfantului Mormant pe patriarhul Bartolomeu al Constantinopolelui. Cei doi au ingenuncheat si s-au recules impreuna la locul unde, potrivit traditiei crestine, a fost crucificat si a inviat Mantuitorul Iisus Hristos.

UN PERSONAJ CONTROVERSAT

Generalul Wojciech Jaruzelski, ultimul lider comunist polonez, a murit la varsta de 90 de ani. S-a stins cu cateva zile inainte sa se implineasca un sfert de secol de la alegerile istorice castigate de sindicatul liber Solidaritatea, adica momentul caderii comunismului in Polonia. Jaruzelski a ramas, pana la moarte, un personaj controversat, mai ales in privinta legii martiale pe care a impus-o in 1981, cand a ordonat si arestarea liderului Solidaritatii, Lech Walesa. In 1989 a devenit primul lider comunist care a acceptat o relativa liberalizare si a negociat cu sindicatul Solidaritatea.

ATAC PE SCENA

Un barbat inarmat cu un fierastrau a atacat si a ranit doua membre ale trupei de muzica pop japoneze AKB48. Incidentul a avut loc la o intalnire a trupei cu admiratorii. Acestia au atras atentia ulterior ca n-au existat controale ale bagajelor inainte de eveniment. AKB48 a intrat in Cartea recordurilor drept cel mai mare grup muzical de fete din lume. Infiintata in 2005, trupa este formata din 64 de adolescente, alese prin votul publicului din 237 de candidate.

Tags: stiri externe,

VIDEO PROTVPLUS.RO