Stația Manchester Piccadilly, blocată. Oamenii au protestat pe șinele de tren

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Protest gara din Marea Britanie
Twitter/Matt Skills

Stația de tren Manchester Piccadilly a fost închisă timp de mai multe ore, după ce oamenii au protestat pe liniile de cale ferată. Manifestația a afectat numeroși călători din Marea Britanie.

 

Oamenii s-au adunat în gară, pentru a protesta față de războiul pornit de Turcia împotriva kurzilor sirieni. Astfel, unii protestatari au venit cu un banner pe care scria: „Opriți Turcia din eforturile de a-i ajuta pe teroriștii ISIS”, informează Independent.

Astfel, la locul manifestației au fost mobilizate forțe de ordine din cadrul Poliției britanice a Transporturilor (BTP).

„Am fost convocați la stația Manchester Piccadilly duminică, după ora 13.00, după ce au apărut informații că protestatarii manifestează pe șinele de cale ferată. Stația a fost închisă, iar ofițerii a încercat să îi direcționeze pe protestatari în afara gării, pentru a o redeschide”, potrivit unui purtător de cuvânt al BTP.

Potrivit grupului de activiști „Prietenii Kurdistanului din Manchester”, aproximativ 400 de protestatari s-au adunat, ca parte dintr-o acțiune desfășurată la nivel internațional, în semn de protest față de ofensiva lansată de Turcia în regiunea Afrin din nord-cestul Siriei. Simpatizanții kurzilor susțin că este vorba despre o „epurare etnică”.

„Astăzi este ziua în care acționăm la nivel internațional în semn de solidaritate cu oamenii din Afrin, care au fost atacați de Turcia de șase săptămâni. Au folosit raiduri aeriene și trupe la sol împotriva civililor. Sute de civili au murit. Vrem să rupem tăcerea, întrucât comunitatea internațională nu a exercitat nicio presiune asupra Turciei să se oprească din ceea ce face acolo. Protestul este un semn al frustrării populației față de Guvernul Britanic, care nu ia această situație în serios și permite unui posibil genocid să aibă loc”, a spus un purtător de cuvânt al grupului „Prietenii Kurdistanului din Manchester”.

 CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO