Starea de sanatate a lui Nelson Mandela este buna, dar are probleme cu memoria

12-03-2013 08:07


Nelson Mandela

Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela, in varsta de 94 de ani, care a fost spitalizat pentru scurt timp in cursul weekend-ului pentru un control de rutina este in stare buna insa incepe sa aiba probleme cu memoria.

Asa sustine vechiul sau prieten George Bizos, transmite AFP.

"Din pacate, uita uneori ca unul sau altul au murit, sau pare sa nu inteleaga cand i se spune ca Walter Sisulu sau altii nu mai sunt pe aceasta lume", a declarat Bizos intr-un interviu pentru agentia de informatii radio Eyewitness News, dupa ce l-a vizitat pe Nelson Mandela cu cateva zile in urma.

Erou al luptei anti-apartheid, sud-africanul cel mai celebru in strainatate precum si in tara sa unde este iubit de toate comunitatile, Mandela continua conform apropiatilor sai sa urmareasca viata politica, insa nu a mai exprimat nicio opinie de mai multi ani.

George Bizos il cunoaste pe Mandela din anii 1940 si l-a vizitat acum o saptamana pe acesta la casa sa din Johannesburg unde fostul presedinte locuieste de la ultima spitalizare de trei saptamani in decembrie pentru o infectie pulmonara.

Specializat in apararea Drepturilor Omului, Bizos i-a reprezintat pe Mandela si alti militanti anti-apartheid precum Walter Sisulu (1912-2003) sau Govan Mbeki (1910-2001) in cadrul procesului de la Rivonia cand Mandela a fost condamnat la inchisoare pe viata in 1964. Acesta a iesit din inchisoare 27 de ani mai tarziu in 1990.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO