Stare de urgenta intr-un oras din Australia. Locuitorii au devenit prizonieri in propriile case din cauza invaziei de lilieci

Dată publicare: 25-05-2016 08:09
Dată actualizare: 28-05-2016 06:58


 O invazie de lilieci tulbura linistea unui orasel de coasta din Australia. Creaturile s-au instalt confortabil, asa ca autoritatile locale au decretat stare de urgenta.

Fonduri de aproape doua milioane de dolari au fost deblocate pentru operatiunea dificila de a curata zona de lilieci printr-o metoda pasnica, avand in vedere ca specia este protejata de lege.

Oriunde te uiti, in Batemans Bay, zaresti case acoperite de lilieci si copaci luati in stapanire de micile creaturi nocturne. In total, in jur de 100 de mii de zburatoare s-au instalat in oraselul situat la sud de Sidney.

Fac un zgomot infernal, se plang localnicii, si, cine nu e atent, se trezeste si cu cativa musafiri nepoftiti in casa. Oamenii spun ca au devenit prizonieri in propriile case si ca fenomenul este o sursa de stres.

Localnicii nu pot rezolva singuri problema. In Australia, liliecii sunt considerati specie vulnerabila, asa ca nu au voie sa intervina.

Russell Schneider: "Este o situatie fara precedent. Nu au mai venit pana acum in numar atat de mare."

Oamenii au inceput sa curete vegetatia si chiar sa taie pomii de langa case, in speranta ca zona va deveni mai putin atractiva pentru lilieci. Iar autoritatile iau in calcul sa sperie zburatoarele cu fum sau cu zgomote asurzitoare.

Activistii pentru protectia animalelor spun insa ca nimic nu va functiona si ca localnicii trebuie sa aiba rabdare ca liliecii sa isi ia singuri zborul.


VIDEO PROTVPLUS.RO